Kongsi Gelap!! Apa Tu??

Aku tak faham kenapa sekarang ini ramai budak sekolah (remaja) terutama budak-budak Melayu terjebak dalam kegiatan kongsi gelap dan kumpulan-kumpulan gangster.

Fixie Phenomenon

A fixed-gear bicycle (or fixed-wheel bicycle, sometimes known in the USA as a fixie) is a bicycle that has no freewheel, meaning it cannot coast means the pedals are always in motion when the bicycle is moving.

Sepatu Nike Untuk Wanita

Kuning menunjukkan simbol Keazaman

Light Painting Photography Art

Light painting is the art of capturing those lines in photos. This is a very stunning and captivating look that you can use to create some gorgeous photographs.

Damn of Public Buses

Important Thing Situation Of Public Buses At Malaysia That I Hate Is :

There was an error in this gadget

Friday, May 28, 2010

Ingat lah Wahai Bangsaku

Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya dipijak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya retak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya teriak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya haprak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya kelas dua
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya hina
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya sengketa
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya derita
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya kerdil
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya terpencil
Melayu mudah lupa
Tiada daulat
Tiada maruah
Tiada bebas

Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Sejarah bangsanya yang lena
Tanah lahirnya yang merekah berdarah

Ingatlah
Ingatlah
Ingatlah
Wahai bangsaku
Jangan mudah lupa lagi

Oleh : Tun M

Renung2kan..

Wednesday, May 26, 2010

Realiti Show yang korang kena tengok..

Semalam aku dah b'kongsi dengan korang bout iklan yang patut d'tayangkan d'Malaysia tapi tak de sape pn ambik idea aku ni untuk d'kemukakan kepada Kementerian Penerangan Malaysia.. Ari ni aku nak share dgn korang bout 1 realiti show yang sepatutnya ditayangkan tapi sayang sebab xde publisiti walaupun rancangan ni ada nilai komersial yang tinggi.. Rancangan ni berkisarkan tentang kehidupan seharian dua orang remaja yang bernama Musher dan Yoshiro.. Beb, gua promote show lu ni beb.. Apa2 hal gua nak 30% royalti k.. Haha

Apa2 hal korang layan jelah realiti show dorang ni.. Haha


















Ujikaji tentang diri aku telah mengatakan bahwa..

Bermula pada awal April yang lalu.. Aku sebagai Andy deCzar telah menjalankan satu ujikaji terhadap diri aku dengan kerjasama 50 orang correspondence.. Dari smua kriteria yang telah aku gariskan, average vote telah menunjukkan bahawa mereka merasakan aku ni seorang yang...
Have you ever had a crush on Andy DeCzar?
Yes

Do you think Andy DeCzar is hot?
Yes

Would you hook up with Andy DeCzar?
Yes

Do you think Andy DeCzar is a virgin?
No

Have you ever had a dream about Andy DeCzar?
Yes

Do you think Andy DeCzar is attractive?
Yes

Do you think Andy DeCzar is a good kisser?
Yes

Do you think Andy DeCzar is cute?
Yes








































Dalam banyak2 lah.. Kenapalah korang merasakan yang aku ni tak virgin lagi.. Cisss.. Ingat muka aku ni muka perosak anak dara orang kew.. Hampeh toll korang ni.. Nway thanxz kerana mengundi dan support blog saya.. Teruskan bersama Andy di Colourful of Life.. Sempoiii... hahaha

Tuesday, May 25, 2010

Kan Bagus Jika Begini

Malaysia merupakan negara Islam.. Dalam banyak2 iklan komersial yang d'siarkan d'tv.. Npe lah dorang xsiarkan video ni.. Bukan nak b'lagak bagus.. Cuma mesej yang d'sampaikan dalam video ni style walaupun simple selain m'ingatkan ktew ttg pentingnyew solat.. Perhhh.. Andy bagi ceramah.. hahaha

Apa2 hal korang layan r video ni dan renung2kanlah.. Kalau da tgk video ni tapi tak ambik ikhtibar pn tak guna beb.. haha

Saturday, May 22, 2010

Serangan Jantung dan Amalan Minum Air Panas Selepas Makan

Artikel ini berguna untuk semua.

Bukan sahaja amalan meminum air panas selepas makan, tetapi berhubung SERANGAN JANTUNG!!!!.
Kita tidak akan kehilangan apa-apa... malah
akan mendapat faedah dari amalan ini.

Kepada sesiapa yang suka minum AIS, artikel ini sesuai untuk anda baca. Sememangnya sedap minum air berAIS selepas makan.
Walaubagaimanapun, AIS akan membekukan makanan berminyak
yang baru kita makan. Ia akan memperlahankan penghadaman kita.
Bila lemak-lemak ini terbentuk di dalam usus, ia akan menyempitkan banyak saluran dan lama kelamaan ia akan menyebabkan lemak berkumpul dan kita semakin gemuk dan menuju ke arah mendapat pelbagai PENYAKIT.
Jalan terbaik...adalah untuk minum sup panas atau air PANAS/suam selepas makan.

:Nota penting tentang SERANGAN JANTUNG!!!

Anda patut tahu bahawa bukan semua tanda-tanda serangan jantung akan mula terasa pada tangan sebelah kiri.
Berhati-hati juga pada permulaan sakit sedikit-sedikit pada bahagian atas dada anda.
Anda mungkin tidak akan mengalami sakit dada pada
serangan pertama serangan jantung.
Keletihan dan berpeluh adalah tanda-tanda biasa. Malah 60% penghidap SAKIT JANTUNG tidak bangun selepas tidur.
Marilah kita berwaspada dan berhati-hati..
Lebih banyak kita tahu, lebih cerah peluang kita untuk terus hidup...

Thursday, May 20, 2010

Kalau binatang dapat peluang online Facebook.. Ni lah status kat wall dorang:-

Cicak : Tuan rumah baru beli reket elektrik, gua kenduri nyamuk BBQ mlm nih…


Nyamuk : Baru habis ronda rumah Ajoi… kenyang burp, Alhamdulillah…


Aedes: Baru jer selamat bagi injekan maut, yeah!!!


Ayam: Tidaaaaaaaaaaaak, Besok majikan gua mau buat kenduri kesyukuran, gua mau di sembeliiiiihhh!…


Cicak : isteriku tersepit pintu


Kucing Betina: “Anak i yang ke-5 baru tanya siapa bapaknya. I bingung nak jawab apa. I sendiri lupa bapaknya siapa.”


Ayam : Kawan2…kalu esok guwe tak update…bererti guwe udah di goreng….I luv u all… jangan luper wat kenduri arwah untuk I yaa…


Nyamuk: Siot, sekali drug addict gua hantam. Gua positif HIV AIDS… uwaaaaaaa


Cicak : Mau ke ke bilik air anak tuan rumah jap … baru beli videocam baru …


Kucing: Baru je add awek sebelah umah… keturunan PARSI beb!!!


Tikus: Operasi malam ni… selongkar dan rombak kitchen kabinet… sape nak ikot??


Amaran : Berhati-hati ketika online facebook anda kerana kebanyakan haiwan peliharaan anda sering menanti peluang terutamanya jika anda meninggalkan facebook anda tanpa sign out terlebih dahulu.. Hahahaha

Wednesday, May 12, 2010

Playlist that express my feeling towards H.E.R.

I guess my heart hurts every night, lets say if i had Tuberculosis, by now, i would have suffered from anemia. I mean, chronic disease will lead to anemia. :)

Tonight: Not myself tonight - Christina Aguilera
Unspoken thoughts in my head: Issues - The Saturday
I don't want me/you living like: Ghost of you - Good Charlotte
Or even us being : Yesterday - Leona Lewis.
I'm working on: Stickwitu - The Pussycat dolls
Because now: Your love is my drug - Ke$ha
So please don't: Ignorance - Paramore
I know I'm: Creep - Radiohead
I know I'm: Vulnerable - Vanessa Hudgens
But: True - Ryan Cabrera
I wish i could: I'll Go Wherever You Will Go - The calling
Because: I Miss you - Blink 182
I won't: Unfaithful - Rihanna
because I want you to: Take My Heart - Soko
All i want for us only: Happy Ending - Avril Lavigne
I: Try Sleeping With Broken Heart - Alicia Keys, but i failed, I want you.
Well, : I'm tired of Sweet Dreams - Beyonce Knowles
and if u leave me, : My Life Would Suck Without You - Kelly Clarkson
my only hope just let miracle be happen and wonderful like: Today was a fairytale - Taylor Swift..

Till then,

Sunday, May 09, 2010

Kriteria-kriteria yang diidamkan kaum Adam dari kaum Hawa.

Ok.. Ari ni aku nak story plak pada gadis2 diluar sana apa yang lelaki sebenarnyew nak, emosi dan sifat sebenar lelaki terhadap perempuan… So,lepas ni aku harap korang sume faham lh siapa sebenarnyew lelaki a.k.a balak a.k.a pakwe a.k.a boyfren korang.. Lepas ni korang tau lah apa yang lelaki sebenarnyew nak dari perempuan dan ciri2 perempuan yang diidamkan lelaki… Jangan ingat ko cantik + kaya, lelaki akan suka ko.. Bek ko baca ni…

1. 1. Kalau korang (perempuan) nak tau, lelaki ni suka perempuan yang bertolak ansur.. Ni fakta taw… Tak caye tanya lh laki korang sendiri.. Saling bertolak ansur akan m’buat hubungan menjadi HARMONI…

2. 2. Semua orang tau yang perempuan ni terlalu menitik beratkan soal penampilan.. Tapi tau tak korang yang korang sebenarnyew tak payah nak cerewet sangat dalam soal penampilan ni… Sebab kebanyakan lelaki lebih suka kan perempuan yang sederhana.. Gaya wanita timur lah yang menjadi pilihan lelaki yang sukakan kesederhanaan… So,buat apa nak tiru gaya2 barat tu, tak perlu k..

3. 3. Jangan ingat perempuan jew cerewet taw, lelaki pun sama gak.. Sebab kebanyakan lelaki betol2 mementingkan kesempurnaan dalam hidup…

4. 4. “Lelaki cepat tewas dengan air mata perempuan?”.. Alahhh,benda ni budak pra-sekolah pn tau… Beselah,sape tak lemah beb.. Tambah2 if insan yang disayangi mnitiskan air mata… Gua surrender beb.. Air mata tu cukup bernilai taw, skali jew air mata tu menitis, abislah korang.. Haha

5. 5. Kalau gadis2 nak tau, sejahat mana pun gaya n lelaki tu.. Dia akan tetap terpesona dengan gadis yang tau jaga maruah diri… Yelah,tak kan lah aku nak bagi mak aku menantu pelastik.. So,pandai2 lah korang jaga maruah diri korang k… Sayang mcm mana skali pun korang pada teman lelaki korang,jangan sesekali gadaikan maruah diri korang.. Ingat tu!!!!!

6. 6. Tak kira baik macam mana pun perempuan tu.. Sifat yang paling terpuji lelaki idamkan dari teman wanita dorang adalah sentiasa berada d’sisi teman lelakinyew tak kira masa susah ataupun senang… Beselah tu,biler dah saling memahami, susah senang kita lalui lah bersama k.. Memang lah lelaki ni kuat dan mampu hadapi segala kesusahan sendirian… Tapi dorang tetap perlukan sokongan dari seorang perempuan.. Pernah tak dengar “sebaik2 perempuan tu,akan tetap ada lelaki yang memimpinnyew dan sekuat2 lelaki, perempuan lah yang menjadi penyokongnyew”… Tu sebab Allah ciptakan manusia berpasangan (lelaki dan perempuan) sebab kedua2nyew saling memerlukan untuk saling lengkap melengkapi..

7. 7. Lelaki ni, kalau korang nak memiliki atinyew.. Korang mestilah memiliki ati maknyew sekali… Sebab bagi aku perempuan ni bukan hanya untuk diri ktew, tapi untuk mak kitew skali.. Mana yang mak aku nak, tu yang akan aku dapatkan…

8. 8. Lelaki ni walaupun nampak keras dan kasar, tetap ada naluri dan memiliki ati dan perasaan.. So,jangan lah asyik harapkan lelaki jew jaga perasaan kitew… Kitew pn kena jaga perasaan lelaki jugak.. Biasalah,manusia…

9. 9. “Lelaki suka perempuan yang kelakar?”.. I’ll say YES… Kalau korang nak tau, zaman sekarang ni lelaki tak hadap lah perempuan yang berharta dan cantik.. Perempuan yang dicari adalah perempuan yang pandai menghiburkan atinyew… So,perempuan yang kelakar menjadi pilihan.. Perempuan ni sebenarnyew comel sangat biler wt benda2 yang kelakar… I like it, Thumbs up..

10. 10. Lelaki sebenarnyew kagum dengan perempuan yang cekal serta tak mudah mengalah dalam situasi tertekan.. Yelah, ni baru tertekan sikit da mengalah + menangis… Lelaki bole fed up k.. Apa pun masalah dan situasi, lelaki akan tetap berada disisi perempuan yang dorang sayang sebab lelaki tak kan biarkan perempuan menanggung masalah dan situasi tertekan sendirian… Go2 chaiyok girl..

11. 11. Lelaki suka perempuan yang murah ati dan baik ati, bukanyew murahan taw.. Dan lelaki jugak tau perempuan yang buat2 berlakon baik dengan perempuan yang betol2 baik… Alahhh,perempuan pun sebenarnyew bole nilai sendiri lelaki tu betol2 baik or buat2 baik.. Awas, jangan tertipu…

12. 12. Lelaki sukakan perempuan yang berpenampilan menarik dan sesuai dengan citarasanyew.. That’s why aku cakap tak semestinyew ko cantik dan kaya, semua lelaki akan terpikat dengan ko… Cukup dengan berpenampilan menarik, sedap mata memandang dan sederhana,tu pun da cukup bagi aku..

13. 13. Penting!! : Lelaki suka perempuan yang tahu memasak serba-serbi.. Bukan yang cuma tau kt kedai mana mkanan sedap or cuma pandai call delivery… hehehe Alahhhhh.. Tak payah pun kalut2 nak belajar memasak… Yang basic2 sudah.. Kalau aku, aku tak kisah sangat if Isteri aku tu tak pandai memasak… Tapi law b’hadapan dengan mak aku nanti pandai2 lah bawak diri k.. Dapur tu bukan territory aku, so tak dapek den nk monolong…

14. 14. Lelaki ni tak suka taw teman wanitanyew puji ketampanan dan kekacakan lelaki2 lain dpan dorang.. So, yang perempuan2 ni jangan lah puji lelaki lain depan teman lelaki korang k… Sedih dye taw.. Memanglah tak nmpak yang lelaki tengah sedih, tapi ati, spe jew yang Nampak yang ati tengah sedih…

15. 15. Kalau perempuan ni cepat bosan terutama nyew dengan kekasihnyew.. Lelaki pn… Lelaki tak suka perempuan a.K.a teman wanitanyew bercerita perkara2 yang membosankan.. Apa kata sekali-sekala biler da tak de topic tu korang ajak lah teman lelaki korang bercerita tentang hubungan korang, msa depan impian korang… Sebenarnyew sume tu lagi indah jika d’ceritakan bersama taw.. Korang bayangkan lah sendiria…

16. 16. Lelaki cukup tak suka biler perempuan cakap “Semua lelaki sama jew”.. Ingat, jangan sebab sorang lelaki, semua lelaki korang nak salahkan… Setiap manusia ni kan lain antara satu sama lain.. Dorang memiliki citarasa, habit, dan karakter yang berbeza… So,jangan hanya kerana sedikit kesilapan kecil yang dilakukan lelaki kt korang, semua lelaki dipersalahkan.. Benda tu boleh menyakitkan ati lelaki…

17. 17. Walaupun lelaki faham sifat semula jadi perempuan yang kuat berleter dan perempuan comel sangat biler berleter.. Tapi lelaki boleh menyampah taw dengan perempuan yang kuat berleter… Kalau ada apa2 tu apa kata d’bawak berbincang dan dengar dari kedua2 belah pihak terlebih dahulu.. Kan tu lagi baik…

p/s: Aku sebenarnyew tak kisah pun klu perempuan kuat berleter.. Da memang perempuan macam tu, so kenalah faham dorang… Agpun aku dah lali lah kena leter sejak dari kecik dengan bini bapak aku (emak aku lah 2).. hehe

18. 18. Lelaki ni cepat tercabar taw if kemampuan dirinyew diperlekehkan terutamanyew d’khalayak ramai.. Giler,sape tak panas kn? So, if lelaki tu b’sikap humble, jangan lah korang ingat dye tu tak berguna… Setiap manusia akan ada kelebihan dan kelemahannyew taw.. Tu yang Allah dah kurniakan kt setiap manusia…

19. 19. Lelaki jugak ada sifat MOODY taw.. Jangan ingat perempuan jew boleh moody2 ni… So,pandai2 lah korang ambik ati pasangan korang k..

20. 20. Nak tau tak yang lelaki tak berapa suka perempuan yang suka mengumpat? Yelah, buat apalah dengan pasangan kitew pun ktew nak ajak mengumpat.. Dah lah dedahkan aib orang lain, da tak pasal2 pasangan korang tu pun sama2 dengan korang dapat dosa… hahaha

21. 21. Lelaki ni suka perempuan yang manja, tapi kalau sifat manja yang keterlaluan bole mengundang rasa bosan kepada lelaki tu taw... Yelah, law nak manja2 tu memang tak salah.. Bergantung pada mood lah… Kalau setiap masa korang nak manje, lemak lah.. hahahaha

22. 22. Nak tau tak salah satu cara lelaki nilai perempuan? Pada bilik perempuan tu sendiri.. Lelaki tak suka perempuan yang mempunyai bilik yang berselerak dan tak berkemas… Yelah,law da kahwin nanti sape pulak nak kemas bilik, tak kan asyik nak harapkan bibik j.. Korang tak payah lah sampai nak bawak teman lelaki korang masuk bilik korang, ada banyak cara lelaki bole tau macam mana keadaan bilik korang…

23. 23. Merokok? Lelaki mana yang nak perempuan yang merokok.. Ingat style kew,nnt tak pasal2 time mengandung pun nak smoke gak… Lagipun merokok tu kan membahayakan kesihatan.. So,katakan tak nak kepada rokok.. ngeeeeeee…

24. 24. Lelaki cukup tak suka perempuan yang terlalu suka bersosial.. Memanglah tak salah nak berkawan dan bersosial, tapi mestilah ada batasannyew… Kalau bersosial sampai da tak bole jaga dan respek pasangan dan relationship, buat apa nak teruskan relationship tu lagi.. That’s why lah lelaki akan meninggalkan pasanganyew(perempuan) yang terlalu suka bersosial sampai da tak de batasannyew lagi dalam pergaulan…

25. 25. Kajian yang dijalankan oleh Prof. Confident mengatakan bahawa lelaki kerap kecewa dengan perempuan yang susah nak buat keputusan terutama dalam hal yang berkaitan dengan hubungan cinta jangka masa panjang iaitu perkahwinan.. Tapi jangan lah salah kan perempuan kalau diri kitew ni masih belajar dan masih m’harapkan biasiswa dari mak bapak… Da ada kerja tetap, kewangan da kukuh barulah korang boleh menggatal teruskan hubungan cinta untuk jangka masa panjang ni.. “Btowl x boo?”… “Btowl long” kata ibu sambil tersenyum.. hehe

26. 26. Lelaki pun macam perempuan jugak lah, tak suka dipaksa terutamanyew ketika membuat keputusan.. Renung2kan dan selamat beramal…

27. 27. Tahukah anda yang lelaki ni lebih kuat berahsia dari perempuan terutama sesame lelaki.. Lelaki ni susah nak berkongsi masalah, harapan dan masalah peribadi… Bagi lelaki rahsia tu rahsia individu.. Beselah, baru macho kn? Last biler masalah tu da terlalu berat, tak pasal2 mental…

28. 28. Dalam sesebuah perhubungan, lelaki ni betol2 mengharapkan kejujuran.. Bagi lelaki kejujuran tu amat penting… Lelaki menginginkan pasangan nyew menyimpan segala rahsia perhubungan dengannyew.. Ingat,bukan sume benda kitew bole post kat facebook…

29. 29. Kadang2 orang cakap yang kritikan ni bagus untuk memastikan kitew jadi insan yang lebih baik.. Tapi ada segelintir lelaki yang tak suka d’kritik… Dorang ni tak terasa terbuka untuk menerima kritikan.. So, be careful k…

30. 30. Akhir sekali, lelaki ni akan jaga kitew dengan baik dan menjadi sahabat ktew yang paling baik if ktew jaga dye n jadi sahabatnyew yang paling baik.. Beselah, ktew buat baik kt orang, orang pun akan baik dengan ktew…

Sebenarnyew ada banyak lagi benda yang perempuan kena tau dan faham bout lelaki.. Tapi aku akan post next time sebab da penat menaip ni… Bagi kaum2 hawa yang baca post ni, harap ambik iktibar lah dari blog ni.. Yang baik tu datangnyew dari Allah, yang buruk tu dari ktew sendiri…

Nukilan Andy deCzar

Friday, May 07, 2010

Cara nak buat duit yang paling senang skali


biz tnpa modal..terbaru..untung besar

http://www.catcheye.com.my/?r=100185

cume DAFTAR,PROMOSI KPD RAKAN2 DAN TERUS DAPAT wang.TAK PERLU MODAL seSEN PUN.RM0 PERCUMA Keterangan

URL :http://www.catcheye.com.my/?r=100185

hai, beri saya peluang 5 minit saja untuk anda fahami program ini. CATHEYE adalah sebuah syarikat pengiklanan baru di Malaysia.Apa yang menariknya anda dibayar untuk setiap iklan yang anda lihat.Ya mudah saja,klik2 iklan tak sampai 1 minit anda dah dapat duit.Malah mereka membayar kita sehingga level 4 secara infiniti.Katakan anda menaja 10 orang di level 1,kemudian mereka menaja 10 orang lagi,sehingga 4 level,tahu tak anda akan memperolehi RM11 jika sehari mereka klik untuk 1 iklan.Kalau sehari mereka klik 10 X,anda perolehi RM11X10= RM110,jika sebulan anda akan perolehi RM110X30=RM3300,banyak tu,anda tak nak ke??Jom lah sertai saya,benda ni 100% percuma,tak perlu modal,tanpa risiko pula tu,cuma perkenalkan kepada 10 orang aje,promote link URL anda,benda free takkan tak nak cuba. Untuk makluman anda keahlian catcheye telah mencecah 20,000 orang sekarang,mereka yang melayari internet lebih dari 1 juta orang,jadi jangan tunggu lagi.

Cara nak register:-

1)http://www.catcheye.com.my/?r=100185
2)Klik join catcheye now.
3)Isi maklumat diri,IC,dan alamat(penting sebab cek dihantar berdasarkan alamat ini selepas cukup RM50)
4)Isi jawapan:
Soalan 1 jawapannya A,
Soalan 2 jawapannya B,
Soalan 3 jawapannya A.

Jika anda salah jawab pendaftaran tidak akan diterima.Klik agree dan proceed.Ok siap. Kemudian apa perlu anda buat?
1) Klik sign in.
2) Lepas sign in klik reward panel
3) Anda akan lihat akaun anda ada RM1.00 bonus dan link anda.
4) Copy link anda dan gantikan link saya dengan link anda.
5) Postkan risalah saya ini di buletin myspace & dan emailkan kepada kawan2.
6) Lihatlah tak sampai sebulan anda ada 10 orang dibawah anda.Janagan tunggu lagi

Lawati http://www.catcheye.com.my/?r=100185

Wednesday, May 05, 2010

Nama-nama Jepun yg sesuai dengan kriteria anda

Jika anda ada kriteria2 seperti yang t'list d'bwah,mgkn nma ini amat sesuai untuk anda..


1. Yang pemarah – KEJI CACIMAKI

2. Yang tak suka barang mahal – SATO SUKAMURA

3. Yang bisu – KITA TADASUARA

4. Yang suka makan tose – NANACHI HITOSI

5. Yang suka lagu blues – APO NADIKATO

6. Yang suka belajar – ASIKO ULANGKAJI

7. Yang kerap bikin ribut – WAKASI HURUHARA

8. Yang sangat kedekut – MATIMATI TAMOKASI

9. Yang suka sangat tido – MEKA TIDOMATI

Tuesday, May 04, 2010

Puisi Sang Suami dan Sang Isteri

Puisi Suami Untuk Isteri Untuk Kahwin Lain

Isteriku,
jika engkau bumi,
akulah matahari.
Aku akan menyinari mu kerana engkau mengharapkan sinaran dari ku..
Ingatlah bahtera yg kita kayuh, begitu penuh riak gelombang.
Aku pasti akan tetap menyinari bumi, hingga kadang-kadang bumi terasa akan silauan ku.
Lantas aku ingat satu hal bahawa Tuhan mencipta bukan hanya bumi,
malah ada planet lain yang juga mengharapkan sinaranku.

Lalu……
Relakanlah aku menyinari planet lain,
menyampaikan faedah adanya aku,
kerana sudah takdir Illahi sinaranku diperlukan diplanet
lain…


Balasan Puisi Suami daripada Isteri
Suamiku,
andai kau memang mentari,
sang surya yang memberi cahaya,
aku merelakan engkau berikan sinaranmu kepada segala planet yang
telah TUHAN ciptakan kerana mereka juga seperti aku perlukan cahayamu
dan….

akupun juga tidak akan merasa kekurangan dengan sinaran mu…

AKAN TETAPIIIIIIII. .
Bila kau hanya sejengkal lilin yang berkekuatan 5 watt sahaja,
jangan lah bermimpi untuk menyinari planet lain!!!
Kerana bilik tidur kita yang kecil pun belum sanggup kau terangi.
Lihatlah diri mu pada cermin kaca di sudut kamar kita,
di tengah remang-remang pancaran cahaya mu yang telah aku mengerti…
Cuba lihat siapa dirimu…
MATAHARI atau lilin ?
atau jangan-jangan

cuma mancis saja!!!!!

please lah….!!!

Monday, May 03, 2010

Malaysian National Excuse

You should know if your are Malaysian. Malaysia truly asia.


National Excuse For Hair Loss:
Ajinomoto

National Instant Food:
Maggi Mee

National Breakfast:
Nasi Lemak

National Lunch:
Nasi Ayam

National Supper:
Roti Canai & Teh Tarik

National Excuse For Being Late:
Traffic Jam

National Condom:
None. Most Malaysians still feel embarrassed buying condoms.
So they rushed into a 7-11, hurriedly grab the nearest pack, any pack, pay and leave before the cashier can even blink an eye.

National Fruit For Inducing Menstruation:
Pineapple

National Aphrodisiac Drink:
Stout. Many Malaysian men swear by it. But then after a few pints they start swearing at everything…

National Fake Illness For Getting Mc (Men):
Food Poisoning

National Fake Illness For Getting Mc (Women):
Menstrual Pain

National Excuses Given By Women When Refusing Sex:
Headache, kids not asleep, maid not asleep, mother-in-law around, early appointment, food not digested yet, aircond not cold enough, aircond too cold, nail polish not dry yet, forgot to take the pill, sleepy, stomach cramps, period, haven’t remove make-up, haven’t shower, no water supply, going to watch “Santa Barbara”, depress, no mood, etc…

National Excuses Given By Men When Refusing Sex:
None. Malaysian men never refuse sex.

National Rice Cooker:
NATIONAL Rice Cooker

National Rubbish Dump:
Anywhere. As long as it is not your house.

National Most Mis-Pronounced Name:
Carrefour. Sometimes even pronounced as Carry 4!

Sunday, May 02, 2010

Bantal ohh Bantal..


Terdapat beberapa ketegori bantal dan perwatakan:-

1) Memeluk Bantal
Mereka yang suka memeluk bantal biasanya berjiwa seni. Mereka mempunyai penghargaan yang tinggi terhadap
lukisan, muzik dan sastera. Perasaan mereka halus dan jiwa mereka romantik.
Kadangkala ada yang boleh membaca peristiwa yang akan berlaku melalui
mimpi. Mereka juga sangat prihatin terhadap kesusilaan.
2) Menggunakan Banyak Bantal
Mereka biasanya kurang kenyakinan. Dalam kehidupan seharian mereka memerlukan banyak pendamping. Mereka
jarang membuat keputusan sendiri, sebaliknya mendapatkan pandangan orang lain.
3) Tidur Dengan Satu Bantal
Mereka bukan jenis mengada-ngada dan boleh menerima keadaan seadanya. Mereka juga membuat keputusan
berdasarkan fikiran dan bukan nafsu semata-mata.
4) Meletakkan Bantal Di Bawah Kaki
Mereka mempunyai sifat kurang baik. Mereka jarang bergaul dgn org ramai, malah kaku dalam pergaulan. Ini
menyebabkan mereka cenderung bersifat egois. Mereka juga gemar menempuh jalan pintas untuk mencapai cita2. Mereka tdk suka berusaha.
5) Tidur tanpa Bantal
Mereka memiliki sifat percaya diri yang sangat tinggi. Kadangkala sifat percaya diri ini akhirnya akan membawa kepada sifat
ego.
6) Tidak punya bantal
Kasihan betul… pergi kedai belilah satu!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites