Kongsi Gelap!! Apa Tu??

Aku tak faham kenapa sekarang ini ramai budak sekolah (remaja) terutama budak-budak Melayu terjebak dalam kegiatan kongsi gelap dan kumpulan-kumpulan gangster.

Fixie Phenomenon

A fixed-gear bicycle (or fixed-wheel bicycle, sometimes known in the USA as a fixie) is a bicycle that has no freewheel, meaning it cannot coast means the pedals are always in motion when the bicycle is moving.

Sepatu Nike Untuk Wanita

Kuning menunjukkan simbol Keazaman

Light Painting Photography Art

Light painting is the art of capturing those lines in photos. This is a very stunning and captivating look that you can use to create some gorgeous photographs.

Damn of Public Buses

Important Thing Situation Of Public Buses At Malaysia That I Hate Is :

There was an error in this gadget

Thursday, September 29, 2011

Faktor-faktor kegagalan pelajar Universiti

faktor kegagalan pelajar universiti….
Jika kita lihat dari kiraan hari ini, sebenarnya bukan salah mahasiswa/i bila dia tidak lulus ujian,
Sebab bagaimana nak lulus, nak belajar pun dia tidak sempat…

Tahukah anda, setahun itu hanya terdapat 365 hari yang kita tahu sebagai tahun akademik … Mari kita kira!

Hari Minggu
52 hari dalam setahun. Anda pasti tahu bahawa hari minggu itu adalah hari istirehat. Baki tinggal 313 hari.

Hari Cuti Umum
Lebih kurang terdapat 30 hari cuti umum dalam setahun, misalnya tahun baru, hari raya, dsb… Baki tinggal 283 hari.

Cuti Semester
Semua pelajar akan bercuti dan tidak akan ada kuliah. Biasanya lebih kurang 2 bulan lebih, anggaplah lebih kurang 60 hari.

Baki tinggal 223.

Tidur yang paling baik adalah 8 jam sehari untuk kesihatan, jadi 120 hari digunakan untuk tidur. Baki tinggal 103 hari.

Beribadat
Paling tidak setengah jam sehari kita beribadah, kita anggarkan 8 hari dalam setahun. Baki tinggal 95 hari.

Bermain
Hal yang paling baik untuk kesegaran dan kesihatan adalah bermain. Paling tidak memerlukan 1 jam sehari. Digunakan lagi 15 hari. Baki hari tinggal 80.

Makan :
Sekurang-kurangnya selama satu hari kita habiskan sejam untuk makan atau minum,hilang lagi 15 hari. Baki tinggal 65 hari.

Berborak
Jangan lupakan, bahawa manusia adalah makhluk sosial yang memerlukan berinteraksi dengan orang lain. Kita ambil 1 jam sehari untuk berbual. 15 hari terpakai lagi. Baki tinggal 50 hari.

Sakit
Manusia memang kadangkala sakit, tak kira teruk atau pun tak. Paling tidak 5 hari dalam setahun dikira. Baki tinggal 45 hari.

Exam
Exam itu sendiri biasanya dilakukan selama 2 minggu persemester. Bererti, 24 hari sudah dikhaskan untuk exam.

Baki tinggal 21 hari.

Refreshing
Untuk menyegarkan fikiran, refreshing itu perlu. Tgk wayang dan jalan-jalan paling tidak dihabiskan 5 hari dalam setahun. Baki tinggal 16 hari.

Surfing Internet
Zaman sekarang ni mesti layan internet untuk mengetahui perkembangan isu semasa atau layan facebook atau paling tidak pun layan blog isuhangat . Kira paling sedikit masa pun purata sejam sehari, kita memerlukan 15 hari setahun.

Jadi baki tinggal 1 hari.
Satu hari yang tinggal tu kan HARI JADI….!!! Mana boleh belajar! :)

Monday, September 26, 2011

Sepatu Nike Untuk Wanita.

High Heel For Sell
Kuning menunjukkan simbol Keazaman

High Heel For Sell
Ungu memberi simbol  Pertimbangan Yang Baik


High Heel For Sell
Biru memberi simbolik kepada persahabatan amat penting bagi anda



High Heel For Sell
Nampak ranggi dengan pattern Anime


High Heel For Sell
Sesuai untuk peminat Popoye de Sailormen!


High Heel For Sell
Hitam memberi simbolik kepada kuasa


High Heel For Sell
Sama macam biru di atas


High Heel For Sell
Diperbuat daripada kulit hitam

Friday, September 02, 2011

EPL Big Four Cakap Belakang.

Chelsea : "Kau orang semua bertenang..biar aku uruskan Manchester United yang kuat tu..aku je harapan kau orang kan?"

Liverpool : " Pergi lantak la kau nak perasan Chelsea!, yang aku tahu..aku tak kisah kalau kalah hatta 36 game sekalipun..asalkan 2 game balance tu aku menang dengan Manchester United yang kuat tu. Bapak puas hati kalau dapat menang dengan Manchester United. Memang team aku ni main target nak memang dengan Manchester United je. Tak memang piala pun takpa..kalah benkrap dengan Swansea pun takpa..takpa..takpa!!

Arsenal : "Bodoh la kau ni Liverpool..patutla budak budak luar panggil kau Liver-fool.patut sangat. Dah kalau setakat nak menang dengan Manchester United yang kuat tu je matlamat hiudp kau dunia akhirat, buat apa kejadahnya?..cuba think-big!, fikir menang liga, menang FA, menang CL!

Chelsea : "Ahhh Arsenal..kau ni pun sama bangang dengan Liverpool. Menang CL celah bedah mananya si Liverpool ni?"

Arsenal : "Hehehehe...lupa..lupa.."

Liverpool : " Gampang kau orang ni..cakap nak bersatu..alih alih aku juga kena anjing!"

Chelsea : " Rilek la Liverpool...takkan amik hatii kot..benda tu biasa kan?, kena nganjing tu kan ko dah biasa dah..apa ada hal sangat"

Arsenal : "Entahnya Liverpool ni..tacing pulak dah..benda kecik pun nak tacing."

Liverpool : "Aku bukan tacing...tapi celaka apa Manchester United yang kuat tu boleh potong aku punya EPL title yang last aku menang..errr..aaaa...errrr..last aku menang...bila sial last aku menang?, aku pun tak ingat sial last aku menang bila.."

Chelsea : "kehkehkehkeh...kehkehkehkeh..last kau menang masa zaman Komunis di Malaysia tu belum serah diri lagi.."

Arsenal : "Kau jangan emosional sangat Liverpool..tengok aku ni haa..kena kutuk anak ikan lah, budak tadika lah..budak tak sunat lah..tapi aku rilek je..kita ni main bola..main bola kalau jadi team tak sekuat Manchester United tu memang nasib la kita kena macam gini.."

Chelsea: "Takpa jangan bimbang...musim ni nasib kita berubah..aku champion, Liverpool amik nombor 2, kau Arsenal amik nombor 3..nanti musim depan kita rotate. Amacam?"

Arsenal & Liverpool : "Kau dah hilang akal Chelsea??, Habis tu Manchester United yang kuat tu nak letak mana????"

Chelsea : "Hehehehehe...aku buat lawak je tadi.."

Arsenal: "Ehh..ehh..tu..tu..tengok tu..Manchester United yang kuat datang arah kita la.."

Chelsea : "Alamakkk!!, dia dengar ke kita punya plan tadi?..alamakk..mamposla kalo dia dengar"

Liverpool : "Kalau dia tanya kau orang cakap aku baru datang..aku tak terlibat apa apa ye..plsssszzz...aku takuttt"


Manchester United : "Kau orang semua borak bangang apa ni, nak kena pukul lagi macam selalu?, tak serik lagi hahh?"


Liverpool & Chelsea & Arsenal : "Err..maaf..maaf abang Manchester, kami tak borak apa apa..betul, serius, sumpah wallah!..err.. kami beransur dulu ye..nak pegi training ni..maaf ye..maaf..jangan pukul kami..kami tak nak kena pukul dah.."


Manchester United : "Dah berambus!..aku nampak kau orang kumpul macam ni lagi aku rembat sekor sekor!"
 
p/s: Its ok liverpool. Record 5 times Champion League winner is still in our hand.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites