Kongsi Gelap!! Apa Tu??

Aku tak faham kenapa sekarang ini ramai budak sekolah (remaja) terutama budak-budak Melayu terjebak dalam kegiatan kongsi gelap dan kumpulan-kumpulan gangster.

Fixie Phenomenon

A fixed-gear bicycle (or fixed-wheel bicycle, sometimes known in the USA as a fixie) is a bicycle that has no freewheel, meaning it cannot coast means the pedals are always in motion when the bicycle is moving.

Sepatu Nike Untuk Wanita

Kuning menunjukkan simbol Keazaman

Light Painting Photography Art

Light painting is the art of capturing those lines in photos. This is a very stunning and captivating look that you can use to create some gorgeous photographs.

Damn of Public Buses

Important Thing Situation Of Public Buses At Malaysia That I Hate Is :

There was an error in this gadget

Sunday, November 14, 2010

Ketahuilah Pasangan Anda Melalui TARIKH LAHIR

» Tarikh Lahir pada 1, 9 & 24
Pada umumnya pasangan ini bersifat pendiam & konservatif. Namun dengan orang-orang tertentu dia cepat mesra. Tapi pasangan yang lahir tarikh ini mudah terperasan. Kerana sifatnya itu menyebabkan ramai orang yang tidak menyukainya. Namun begitu dia tetap dikagumi kerana bersikap serius terutamanya yang berhubung dengan orang ramai. Dalam hal percintaan, dia sanggup berhabis semata-mata untuk memenuhi segala keinginan pasangannya. Tapi hati-hati kadangkala dia lebih mementingkan persahabatan daripada percintaan dan lebih rela memutuskan cintanya demi sebuah persahabatan yang telah terjalin lama.

» Tarikh Lahir pada 2, 11 & 30
Orangnya perasa dan mudah tersinggung. Sifatnya yang suka menyendiri membuatkan dia lebih suka tinggal di rumah. Ramai orang suka bergaul denganya kerana perwatakannya yang lembut & ramah. Dia paling benci jika cintanya ditolak atau dikhianati olih orang yang benar-benar dicintainya. Namun begitu dia selalu bersikap sabar dan tidak terburu- buru dalam bertindak. Sayangnya untuk urusan masa depan dia bersikap pesimis sering mengalah sebelum mencuba.Oleh itu mesti ada yang mendorongnya agar tidak terus terjebak dengan sikap pesimisnya.

»Tarikh Lahir pada 3, 18 & 29
Sabar serta pandai menguasai diri adalah ciri yang khas bagi pasangan yang lahir pada tarikh ini. Tapi jangan cuba mempermain-..mainkannya, dia akan mengamuk dengan hebat. Dia tergolong pasangan yang bijaksana dan bertanggungjawa..b. Sifat jujur & ramah adalah modal utamanya dalam bergaul. Tapi dalam soal cinta dia merupakan pasangan yang susah untuk di mengertikan.

» Tarikh Lahir pada 4, & 13
Pasangan yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang pandai, suka bergaul dan mudah berubah pendapat. Dia seringkali tidak yakin dengan diri sendiri.Dalam soal cinta, dia tergolong pasangan yang mata keranjang dan suka bertukar-tukar partner. Sifat ini membuatkan orang tidak suka apa lagi untuk bersimpati dengannya. Dia sering bersifat dingin kepada orang lain kerana menganggap orang lain merupakan faktor penyebab timbulnya masalah. Tapi dia memiliki sifat kelakar, mudah ketawa dan kadangkala bersikap keanak-anakkan.

»Tarikh Lahir pada 5 & 17
Yang lahir pada tarikh ini adalah seorang yang optimis, bercita-cita tinggi dan punya kecederungan untuk berprestasi. Namun begitu dia adalah seorang yang berwatak keras dan apa yang diinginkan selalunya dipenuhi...Memandangkan sesuatu selalunya dari segi yang menguntungkan...Tapi sayangnya dia suka menganggap remeh pada orang lain.Dalam soal cinta, berhati-..hatilah kerana dia suka bertukar-tukar pasangan.

»Tarikh Lahir pada 6, 14 & 27
Dia adalah seorang pasangan yang tidak mahu kalah dan pantang menyerah. Kejujuran dan keadilan merupakan sifat yang membuatkan dia disegani.Dalam soal cinta dia ingin memberi yang terbaik kepada orang yang dicintainya...Namun begitu harga dirinya terlalu tinggi sehingga dia tidak pernah mengerti mengapa seseorang itu menolak kebaikannya.

» Tarikh Lahir pada 7, 28 & 31
Dia adalah seorang yang bersifat terbuka berterus terang & jujur.Namun dia mudah sekali terpengaruh dan ingin mencapai sesuatu itu dengan cara mudah. Cinta baginya sering diertikan sebagai pengisi masa lapang. Semasa bercinta dia sangat berhati-hati dan suka sekali merayu dan kalau pasangannya curang dia dengan mudah meninggalkannya...

»Tarikh Lahir pada 8 & 23
Dia bersifat peramah dan mudah perasa. Kepada teman-teman dia bersifat lembut & bijaksana. Namun begitu dia tersisih dari teman- teman kerana rasa rendah diri yang terlalu menebal. Dia memerlukan suasana yang seimbang baik sewaktu berfikir mahupun dalam kehidupan seharian...Kelemahan yang paling menonjol ialah gugup dan selalu dihantui perasaan khuatir tetapi dia adalah seorang yang penjimat. Dalam urusan cinta, dia seorang yang tabah dan rela berkorban.

»Tarikh Lahir pada 10, 16 & 21
Suka bekerja keras,memiliki nafsu yang tinggi dalam usaha mencapai cita-..citanya.Dalam pergaulan sehari-hari dia merupakan orang yang mudah tersinggung...Namun begitu dia seorang yang jujur & tabah dalam menghadapi persoalan.Soal cinta dia sangat setia dan sebab itulah dia mudah disenangi. Tapi dia seorang yang terlalu cemburu. Kalau baik dia sangat baik dan kalau jahat dia merupakan orang yang paling jahat.

»Tarikh Lahir pada 12 & 19
Orang yang lahir pada tarikh ini memiliki sifat suka dipuji.Dia berharap setiap orang akan menganggapnya sebagai juara. Pada dasarnya dia suka berdandan dan berpakaian rapi.Kerana itu dia sering membelanjakan wangnya untuk menunjukan penampilannya...Dalam kehidupan sehari-hari dia adalah pasangan yang disegani kerana bakat kepimpinannya...Sifatnya yang bijaksana membuatkan dia disegani dalam pergaulan...Dalam urusan cinta, dia adalah pasangan yang sangat susah untuk dipercayai.

»Tarikh Lahir pada 15, 20 & 26
Jangan mengharapkan sifat romantis dari pasangan yang lahir pada tarikh ini.Dia tergolong dalam orang yang kurang serius, bersikap bodoh dalam menghadapi sesuatu. Namun begitu dia selalu bersikap penuh pengertian bila menghadapi sesuatu masalah. Dia sangat benci pada perkara-..perkara yang berbau keributan terutama yang menimbulkan huru-hara. Dalam hal percintaan dia menuntut untuk lebih diberi perhatian tapi dia jarang mengambil berat pada pasangannya. Namun begitu sikapnya disenangi oleh kawan-kawan.

»Tarikh Lahir pada 22 & 25
Wataknya paling susah untuk dimengertikan. Kadangkala dia disukai kerana kebaikannya dan kadangkala dia dibenci kerana perbuatannya...Namun buat teman-teman dia merupakan orang penuh pengertian. Dalam pelbagai situasi dia lebih suka merendahkan diri jarang sekali mahu menonjolkan kelebihannya pada orang lain. Pasangan jenis ini terkenal sebagai perayu dan sebab itulah dia diberi jolokan seniman asmara.

Romantic Things To Do

How to be romantic?? Today I would like to share with all of you about a things we have to do if we want to be romantic person for our lover.. hehehe

1. Watch the sunset together.. So sweet mehh...

2. Whisper to each other.

3. Cook for each other.

4. Walk in the rain.. Wahh.. I wish too...

5. Hold hands

6. Buy gifts for each other.

7. Roses.. Every colour of roses have their own meaning, so please study about the meaning first before you want to give your lover a roses...

8. Find out their favorite cologne/perfume and wear it every time you're together.

9. Go for a long walk down the beach at midnight.

10. Write poetry for each other.

11. Hugs are the universal medicine.

12. Say I love you, only when you mean it and make sure they know you mean it.

13. Give random gifts of flowers/candy/poetry etc.

14. Tell her that she's the only girl you ever want. Don't lie!

15. Spend every second possible together.

16. Look into each other's eyes.

17. Very lightly push up her chin, look into her eyes, tell her you love her, and kiss her lightly.

18. When in public, only flirt with each other.

19. Put love notes in their pockets when they aren't looking.

20. Buy her a ring.

21. Sing to each other.

22. Always hold her around her hips/sides.

23. Take her to dinner and do the dinner for two deal.

24. Spaghetti? (Ever see Lady and the Tramp?)

25. Hold her hand, stare into her eyes, kiss her hand and then put it over your heart.

26. Dance together.

27. I love the way a girl looks right after she's fallen asleep with her head in my lap.

28. Do cute things like write I love you in a note so that they have to look in a mirror to read it.

29. Make excuses to call them every 5 minutes

30. Even if you are really busy doing something, go out of your way to call and say I love you.

31. Call from your vacation spot to tell them you were thinking about them.

32. Remember your dreams and tell her about them.

34. Tell each other your most sacred secrets/fears.

35. Be Prince Charming to her parents.

36. Brush her hair out of her face for her.

37. Hang out with his/her friends.

38. Go to church/pray/worship together.

39. Take her to see a romantic movie and remember the parts she liked.

40. Learn from each other and don't make the same mistake twice.

41. Describe the joy you feel just to be with him/her.

42. Make sacrifices for each other.

43. Really love each other, or don't stay together.

44. Let there never be a second during any given day that you aren't thinking about them, and make sure they know it.

45. Love yourself before you love anyone else.

46. Learn to say sweet things in foreign languages.

47. Dedicate songs to them on the radio.

48. Fall asleep on the phone with each other.

50. Never forget the kiss goodnight and always remember to say, "Sweet dreams."

49. Stand up for them when someone talks trash.

Sunday, July 04, 2010

Argentina : Kedukaan dalam Kekalahan

Lagu ini cukup utk memaparkan betapa dukacitanyew aku menerima kekalahan 4-0 kepada Jerman dalam perlawanan pusingan suku akhir sekaligus menamatkan kempen Piala Dunia 2010 dengan kekecewaan sekali lagi.. Mari ktew nyanyi ramai2..

Sergio Romero pun takkan mampu..
menyelamatkan 4 biji gol..
pada quarter final..
Yang dulunya hebat disinar suria..
Bila sudah bocor pasti akan ayam.....
Seperti taktik kita yang jelas ternyata..
Semakin lama semakin goyah..
Menimbulkan tanya apa mungkin Argentina..
Temu kedukaan dalam kekalahan..
p/s: lirik oleh Andy deCzar.. Rhythm by Syahir Af8..

Tuesday, June 29, 2010

Actions to say 'I Love You'



I Love U is not a single word that only expressed via utterance but it also can be show an action.. There is a simple action that means I Love You..

1. Place notes in your lover’s lunch telling him how much you love him.

2. Page you sweetheart with an I Love You page.

3. Give her a soft kiss.

4. Make everyday things special.

5. Give your love a little note or sending him an e-mail with a poem in
it.

6. Listen to her every word.

7. Making a list of everything you love about them. No matter how
stupid.

8. Spend quality time with the one you love.

9. Have flowers delivered with a note attached saying simply, “I love
you.”

10. Give unexpected hugs and kisses in unexpected places.

11. Cook them their favorite meal.

12. Hold each other when you fall asleep.

13. Just be together.

14. Give your love a long hard kiss on the lips, followed by a gift.

15. Sending romantic postcards on a daily basis.

16. Get off work early and surprise your sweetheart with a dozen roses
and dinner, just because.

17. Spend all week thinking of something special for the weekend and
then… do it!

18. Give him a loving smile from across the room.

19. Draw or obtain a new romantic picture of two lovers in each others
grasp and give it to your love as a reminder of your passion.

20. If you live quite a distance from your love, surprise them with a
visit.

21. When she is asleep in the morning, cover her with rose petals and
wake her up to an I love you breakfast in bed.

22. Secretly write S-H-M-I-L-Y anywhere your lover will find it. SHMILY=
See How Much I Love You.

23. Have a romantic weekend.

24. For a week, smothering your spouse with all the small intimate
things they like.

25. Do a simple act of kindness, such as a backrub when he feels sick,
to brighten his day.

Friday, June 25, 2010

Personaliti Lelaki by His Horoskop

Aries (21 Mac – 20 April)

Orang Nya: Anak mak! Smart mamat. Intelligent (boleh la….)

Tips utk memikat: Bagus untuk minah-minah tudung (NO OFFENCE) but its true.. Jejaka Aries suka wanita yang sopan, tata-tertib.. sebab nak bawa tunjuk mak so kena lah bawa balik yang bagus punya.

WARNING: Jika anda betol anda rasa kes ini pilihan anda, pilih lah. Kalau tidak, jangan lah main-mainkan hatinya. Hati dah luka sukar nak dibaiki. Macam moto yang dah rosak, makan bulan diworkshop baru baik.

Leo (24 Julai – 23 Ogos)

Orang nya: Penyayang, warm hearted, tidak kedekut bila mahu berkongsi kesenangan dan kemewahan dengan orang yang disayangi nya. Jejaka Leo ini juga seorang yang ambitious, self-centered tapi tak ego.(kadang-kadang je ego). Pandai berkata-kata.

Tips utk memikat: Sebagai perempuan, harus lah menunjukkan kewanitaan yang selembut-lembutnya. Kena tahu bagaimana menilai dan menghargai setiap ciri dan kualiti ada pada jejaka leo.

WARNING: Jangan.. saya ulangi.. JANGAN bercakap atau memuji lelaki lain di hadapan LEO. Mereka tak suka dibanding-bandingkan dengan orang lain.. mereka tu sensitif! Sikit sikit tak boleh, nanti merajok, balik bilang mak.

Virgo (24 Ogos – 23 September)

Orang nya: Pemalu, tak pandai mengawal emosi, ceng’eng. Suka mencari perhatian dari perempuan.

Tips utk memikat: Lelaki Virgo suka yang pendiam, tak kecoh, sofisticated, simple, jangan banyak cakap..(cerewet pulak si virgo nie) So kenalah pandai menyerlahkan nilai-nilai kewanitaan, gaya yang manis, kelembutan dan tak lupa kesabaran..(virgo ceng’eng.. kuat merajuk)

WARNING: Bila pergi dating, jangan pakai yang ter “over welming”.. virgo ini gatal..(chicky duck) kalau dia over gatal, kasi jer flying kick sama dia.

Libra ( 24 September – 23 Oktober)

Orang nya: Cerewet, posessive, takes things lightly when comes to quarrel tapi jujur dlm segala hal. Suka buat keputusan `last minute`. Seringkala kontrol diri depan perempuan.

Tips utk memikat: Senang aje.. Libra suka perempuan yang ceria, happy go lucky.. SO be urself.

WARNING: So bila nak date.. makai lah make-up yg sederhana.. tapi jangan lupa cover-up pimple jika ada.. a big turn off for Libra pasal diorang ingat diorang nie semua hensem.

Scorpio ( 24 Oktober – 23 November)

Orang nya: Action serius, mudah cemburu, mood swing..

Tips utk memikat: Sentiasa menghargai nya.. nak bergayut di talifon berjam-jam pun takpe! janji dengan dia, kerana Scorpio ini macam Libra juga, posessive. Tak suka berkongsi perempuan nya dengan orang lain.

WARNING: Buat pilihan yg betol bila mahu memikat scorpio, kerana bila dah terjerat susah nak escape dari scorpio…(jangan kata tak kasi warning)

Cancer ( 22 Jun – 23 Julai)

Orang nya: Segak, Step kaya, bermurah hati, suka menunjuk-nunjuk dengan kemewahan.. tetapi mereka adalah sebalik nya..(berhati-hati ya)

Tips utk memikat: Jangan pulak anda pun nak step kaya… nanti habis duit dikebas.

WARNING: TOLONG Jangan terpedaya dengan kata manis nyer.. first first manis, kalau dah lama jadi masam.. kadang kadang jadi basi…

Sagitarius ( 23 November – 21 December)

Orang nya: Fu.. yoh.. siapa dapat memang untung… Sagitarius org nya happy aje.. suka (bergembira tepok tangan sama2.. la la la..) bawa partner jalan-jalan.. Sort of adventurous.

Tips utk memikat: Sentiasa ada kan plan bila nak keluar.. tengok wayang ke? kanoeing ke? Anything asal kan jangan membosan kan…

WARNING: Jangan “u plan.. i plan lah”..’confirm tak ada plan’.

Capricon ( 22 December – 20 Januari)

Orang Nya: Egoistic, ada batu duduk di atas itu kepala, pendek kata Capricon seorang yang sukar nak meluah kan perasaannya. Jarang sekali anda akan mendengar dia melafazkan ‘cinta’ pada anda.

Tips utk memikat: COOL aje sis.. nak tekel mereka bukan mudah.. jangan give in selalu.. ajar sikit.. mereka jual mahal.. kita jual lagi mahal

WARNING: Macam layang-layang putus tali.. jual mahal.. mahal jugak sis.. jangan mahal sampai terputus tali.. melepas lah kau nanti…

Aquarius ( 21 Januari – 19 Februari)

Orang Nya: Pijak semut tak mati… Suka yang cantik dan menarik perhatian.

Tips utk memikat: Kacang aje.. sentiasa berpakaian cantik, glamer.. comfirm dia sentiasa nak berkepit aje dengan you.

WARNING: Lelaki Aquarius nie cepat bosan dengan orang.. so sebelum dia tinggal kan kita.. kita blah dulu

Pisces (20 Februari – 20 Mac)

Orang Nya: Segak, bergaya, ngada-ngada, choosy.. Mudah perasan. walaupon tak hensem..

Tips utk memikat: Senyum sikit kat dia, mesti dia akan ingat sampai bila-bila.

WARNING: Mungkin bakal jadi playboya.

Taurus (21 April – 21 Mei)

Orang nya: Mencabar. garang seperti singa, takut seperti tikus. Mereka tidak tetap dengan pendirian sendiri. Suka Bantu orang lain.

Tips utk memikat: Low profile sikit, mereka suka sesuatu yg mencabar, let him find out the real you…

WARNING: Kadang-kadang diorang suka buat kelakar seorang seorang… kesian takde orang lain layan…

Gemini (22 Mei – 21 Jun)

Orang nya: Mudah Gemok! egoistic, tak suka kalah. Kalau ada debate, jangan harap anda nak menang.. dalam apa-apa persoalan jua mereka ada aje alasan nya

Tips utk memikat: Sabar aje lah.. be patient. Sebagai perempuan, mengalah lah sikit.. lambat laun hati nya akan lembut jugak.. Lelaki Gemini nie suka pada perempuan yang lembut, hatinya akan lembut jua.

WARNING: Jangan bersikap terlalu kasar dengan nya.. kalau dah tak tahan dengan mereka.. blah aje jangan banyak cakap.. mereka panas baran. Tak guna bertengkar anda tak akan menang punya pasal diorang nak menang jer…..

Wednesday, June 23, 2010

Tips a.k.a Cara Memikat Lelaki


Yezzz.. Selama ni asyik citer pasal perempuan j kn,bosan plak.. So,ari ni aku nak citer bout lelaki.. Ni aku nk kongsi sikit tips cara memikat lelaki.. Tips ni hasil dari p'study-an aku dalam encyclopedia Panduan Bercinta n Berdating yang aku miliki + nasihat orang b'pengalaman + dari pandangan aku sendiri.. hehe

So,pada gadis2, baca dan guna lh tips ni as ur petunjuk k.. Tips ni cuma sah d'gunakan untuk girl yg single j.. Pada yang da b'punya 2 rasa2nyew xpayah kowt.. Terpulang kt korang lah nk mcm mna k.. Da lah,penat r bebel macam2.. Ok, "Lelaki mudah terpikat pada gadis yang.."
  1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka..
  2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda..
  3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka..
  4. Jujur dan sentiasa merendah diri..
  5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka..
  6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu)..
  7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut..
  8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati..
  9. Jangan terlalu mengongkong..
  10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan..
  11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati..
  12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk plan pertama memikat dirinya..
  13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu..
  14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu.. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati...
  15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka..
  16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan..
  17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain..
  18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka..
  19. Jangan bandingkan si dia dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali..
  20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang..
  21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang..
  22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik..
  23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki..
  24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal..
  25. Mengetahui bila hari lahirnya..
  26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya..
  27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku.. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan...
  28. Manja!
  29. Jangan terlalu excited ketika bertemu dan berbual dengannya.. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama...
  30. Jangan terlalu bersikap kelakian dan ganas dalam pergaulan..
  31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan perfect..
  32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita..
  33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan..
  34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan..
  35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka..
  36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis..
  37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat..
  38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit..
  39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas..
  40. Jangan bersikap terlalu kuno..
  41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja.. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya...
  42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun..
  43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim..
  44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan..
  45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada..
  46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati..
  47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang..
  48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi..
  49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan..
  50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu...

Friday, June 18, 2010

Melayu, Bangkitlah!! Perjuangan kita masih belum selesai

Aku lihat layu dalam Melayu
Aku pasti bukan aku seorang saja yang nampak
Ada juga bercadang bertanya tuan punya
Tapi bercampur risau dengan tak tergamak
Nanti dikata tak bersyukur, dikata tak sedar diri
Jadi aku menyendiri, memerhati dan akhirnya mengakui
Yang kita sendiri
Membiarkan bunga raya melayu ke kanan
Dan dibiar bunga tak cantik mekar di kiri

Aku lihat layu dalam Melayu
Tanah air kita yang punya
Kita siram, kita baja tapi angin api kita lupa
Mereka merancang masa menjilat bangsa

13 harimau bertukar menjadi mangsa
Kita lupa nenek moyang kaya-raya
Jangan sekali-kali digadai harta-bendanya

Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu

Takkan Melayu hilang di dunia
Ya… tapi apa guna tak hilang di dunia
Kalau kewujudan tidak dirasa
Petah berbahasa kudrat tak berjasa
Orang berbudi kita hanya tahu merasa
Selalu lari bila dirapat
Selalu malu bila soalan diaju
Selalu segan memberi pendapat
Rela mengikut dari meneraju
Belum nyanyi sudah bersorak
Suka berjanji dalam borak
Bukan kata tak ada otak
Cuma tak berfikir di luar kotak

Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu
Ku lihat layu dalam Melayu

Aku jadi sayu
Bunga menangis dia mendayu
Mahu jadi cantik tetapi ragu
Aku merayu
Bangunlah semula hidup kembali
Jangan tunggu matahari mati
Cepatlah mekar sebelum terlerai

Perjuangan kita belum selesai

Perjuangan kita belum selesai

Perjuangan kita belum selesai

- BE YOURSELF, RESPECT EACH OTHER -




Monday, June 14, 2010

Erti Cinta, Rahsia Mata Lelaki dan Pesanan Buat Muslimah??

Sory beb sbb da lama xtulis blog.. Kn personal note aq hilang,so xde bahan r utk d'post.. hehe.. Btwy ari ni aq nk share n singkap sk8 lah pengertian cinta yg sebenar.. Tak tau lh btowl or x n bole pakai ke x.. Apa pn ktew layan je lah k..




Rahsia Mata Lelaki..
Malam pasangannya siang..
Jaga pasangannya tidur..
Rajin pasangannya malas..
Dan lelaki pasangannya perempuan...
Kerana perempuan adalah..
pasangan kepada lelaki..

maka Allah telah menciptakan bentuk badan wanita itu dapat memikat hati lelaki..
Bila berkata tentang terpikat..
maka ia ada hubung kait dengan nafsu..
Jika ia ada hubungkait dengan nafsu..
ianya ada hubungan pula dengan bisikan syaitan...

Jadi untuk mengawal nafsu, mestilah dikawal dengan iman..
Untuk mendapatkan iman mesti menurut perintah Allah dan RasulNya dan menjauhi laranganNya..

Pada mata lelaki, perempuan ini adalah simbol..
Simbol apa, semua orang tahu..
Orang lelaki mempunyai imaginasi yang nakal jika tidak dikawal dengan iman..
Maka mata lelaki ini selalu menjalar apabila terlihat seorang perempuan..
Setiap bentuk badan seorang perempuan boleh dihayati oleh seorang lelaki dengan berbagai-bagai tafsiran nakal nafsu..
Apabila seorang lelaki terlihat seorang perempuan..
maka perkara pertama yang akan
dilihatnya ialah rambut wanita berkenaan.. Maka akan ditafsirlah berbagai2 cara oleh seorang lelaki akan rambut wanita berkenaan..
Oleh kerana itulah wanita wajib menutup rambutnya..
Apabila rambut wanita itu telah ditutup, maka mata lelaki itu akan turun ke bawah melihat bentuk lehernya..
maka wajiblah wanita itu menutup lehernya..
Maka mata lelaki itu akan turun lagi melihat bentuk payu daranya, maka wanita itu berkewajipanlah menutup bentuk payu daranya dengan melabuhkan tudungnya..
Setelah itu mata lelaki akan turun lagi melihat bentuk ramping pinggangnya, maka labuhkanlah pakaian supaya tidak ternampak bentuk pinggangnya..
maka mata lelaki itu akan melihat pula akan bentuk punggungnya..
maka wajiblah wanita itu membesarkan pakaiannya agar bentuk punggung tidak kelihatan, dan lelaki itu akan pula melihat bentuk pehanya..
maka janganlah sesekali wanita itu memakai kain yang agak ketat sehingga terlihat bentuk pehanya walau sedikit..
maka akan dilihat lagi oleh lelaki itu akan bentuk kakinya pula..
maka janganlah wanita itu berseluar, kerana terus-terang pihak lelaki bercakap..

"walau
muslimah itu bertudung labuh, berbaju labuh, jika beliau memakai seluar,walau nampak besar sedikit, nafsu kami lelaki akan terusik secara sepontan, entah tak tahu Kenapa? Mata lelaki ini nakal, setelah tidak ternampak akan bentuk kakinya, maka akan dilihatlah pula akan mata lelaki itu kepada kakinya, maka wajiblah wanita itu untuk menolong lelaki itu tidak berdosa, menutup kakinya dengan melabuhkan kain, atau memakai stokinyg warnanya jangan sesekali berwarna kulit perempuan, maka mata lelaki ini akan kembali ke atas, akan melihat pula bentuk tangan wanita itu, maka tolonglah wahai muslimah, agar melabuhkan tudung menutupi bentuk tangannya yang indah pada pandangan lelaki.

Maka wahai lelaki,
janganlah pula kamu melihat mukanya, kerana ia akan menimbulkan fitnah, kecuali jika kamu wahai lelaki, ingin meminangnya. Jika wanita itu cukup soleh, takut mukanya yang cantik akan menimbulkan fitnah, maka berpurdahlah kamu, jika itu lebih baik untuk kamu. Tetapi mata lelaki ini ada satu lagi jenis penyakit,iaitu mata lelaki itu akan tertangkap dengan sepontan jika ia terlihat warna yang menyerlah atau terang jika ianya berada pada perempuan. Maka oleh itu wahai perempuan, tolonglah jangan memakai pakaian yang warnanya terang-terangan sangat. Jika hendak pakai pun, pakailah untuk suami. Itulah wahai muslimah, jika anda semua ingin tahu apakah dia mata lelaki itu, dan perlu diingatkan, jika semua aurat telah ditutup, jangan anggap tugas kita telah selesai, perlulah pula kita menjaga kehormatan diri masing-masing, jangan keluar seorang2,keluarlah dengan mahram, atau keluarlah sekurang2nya 3 wanita agar tidak diganggu gangguan luar, mata lelaki pula janganlah menjalar langsung kepada muslimah, walau muslimah itu telah menutup aurat, insyaAllah selamat dunia akhirat. Seperti firman Allah,"Dan tundukkanlah pandanganmu dan jagalah kemaluanmu". Dunia sekarang telah banyak yang cacat celanya, sehingga ketaraf seseorang yang memakai tudung masih beliau tidak menutup aurat, dan pada kaum lelaki, mata kamu itu wajib untuk tidak mencuri2 melihat wanita muslimah, kerana ia dilarangi oleh Allah SWT. Ingat-ingatkanlah wahai muslimin muslimat. Sekilau-kilau berlian paling menarik untuk dicuri.. Seindah-indah ciptaan adalah yang paling sukar untuk dijaga...

Uikkkk.. Apa aku merepek ni.. Ishhhhhhh...

p/s: “Kita tidak boleh mencintai orang lain,
sebelum mencintai diri sendiri. Dan kita tidak boleh mencintai diri sendiri.. sebelum mencintai Allah!"

Friday, June 11, 2010

Jangan Tanya Aku Lagi Sal Result.. Kecewa.. Hohoho

Sape yang cakap aq xdak telor tadi.. hampehh toll... aku da r stock malas giler nk tgk result,ampa suma dok bising2 plak.. haha
ok lah beb.. ni result aku.. aku malas nk call,or mesej korang sal result aku sal aku xdak kredit.. so,renung2kan lh result aku ni n puaskn lh aty korang t'hadap aku k.. haha

20102 - SEMESTER 4 2009/2010

BAB151 ARABIC LANGUAGE II 2.00 2.67 (B-) LU
BEL312 ENGLISH FOR 3 (B) LU
ECO120 PRINCIPLES OF 2.33 (C+) LU
OMT230 OFFICE SIMULATION 3.67 (A-) LU
OMT240 PUBLIC SPEAKING FOR 3 (B) LU
OMT255 OFFICE SOFTWARE 3.33 (B+) LU
OMT290 ORGANIZING EVENTS 4 (A) LU

GPA : 3.1

CGPA : 2.87

LULUS

p/s: bukan nak menunjuk.. Aku cuma malas nak jawab soalan korang biler korang tanya "Andy,result da tgk? Dapat brape??".. Hate this question.. Hope benda ni akan m'jawab smua persoalan korang..
tatax

Sunday, June 06, 2010

Easy and Difficult in Our Life

Easy is to get a place in someone's address book.
Difficult is to get a place in someone's heart.

Easy is to judge the mistakes of others
Difficult is to recognize our own mistakes


Easy is to talk without thinking
Difficult is to refrain the tongue

Easy is to hurt someone who loves us.
Difficult is to heal the wound...


Easy is to forgive others
Difficult is to ask for forgiveness

Easy is to set rules.
Difficult is to follow them...


Easy is to dream every night.
Difficult is to fight for a dream...

Easy is to show victory.
Difficult is to assume defeat with dignity...


Easy is to admire a full moon.
Difficult to see the other side...

Easy is to stumble with a stone.
Difficult is to get up...

Easy is to enjoy life every day.
Difficult is to give it real value...

Easy is to promise something to someone.
Difficult is to fulfill that promise...

Easy is to say we love.
Difficult is to show it every day...

Easy is to criticize others.
Difficult is to improve oneself...


Easy is to make mistakes.
Difficult is to learn from them...

Easy is to weep for a lost love.
Difficult is to take care of it so as not to lose it.


Easy is to think about improving.
Difficult is to stop thinking it and put it into action...

Easy is to think bad of others
Difficult is to give them the benefit of the doubt...


Easy is to receive
Difficult is to give

Easy is to read this
Difficult is to follow it


Easy is to keep a relationship with words
Difficult is to keep it with meanings.

Even there is easy or hard for me face and accept all this.. U'll always staying in my heart to give me a strength, a spirit, a hope and a light to continue my life.. Thanks and thanks for everything, I'll never forgetting U n let U go.. I am Nothing Without You..

Friday, June 04, 2010

Benitez is leaving & could join Serie A??


This is an exclusive report : Coach Rafael Benitez had a meeting with Liverpool officials and they have unexpectedly decided to end their working relationship. The Spaniard is leaving Anfield Road and is set to join Inter Milan. More developments and details are expected soon.

Who will take charge of Liverpool??

Is it Andy deCzar who have success in their Football Manager and Master League of PES with Liverpool will take Liverpool hot seats??

haha.. Just wait and see yaa..

Another news bout Rafa with Marseyside Red.

Official: Benitez leaves Liverpool FC

Mr Benitez relinquishes his position as team manager after six years and the Board of Directors would like to place on record their grateful thanks for his services and wish him all the best in his future career.

The Board has now asked Managing Director Christian Purslow, with the assistance of Club Ambassador Kenny Dalglish, to begin a formal search to identify and assess potential candidates for the managerial position.

No timescale has been placed on the process and Liverpool FC will make no further statement until a new manager is appointed.

LFC Chairman Martin Broughton said: "Rafa will forever be part of Liverpool folklore after bringing home the Champions League following the epic final in Istanbul but after a disappointing season both parties felt a fresh start would be best for all concerned.''

Rafael Benitez said: "It is very sad for me to announce that I will no longer be manager of Liverpool FC. I would like to thank all of the staff and players for their efforts.

"I'll always keep in my heart the good times I've had here, the strong and loyal support of the fans in the tough times and the love from Liverpool. I have no words to thank you enough for all these years and I am very proud to say that I was your manager.

"Thank you so much once more and always remember: You'll never walk alone."

Liverpool, sacks Rafa Benitez

Rafa Benitez’s Anfield reign is over.

Benitez, who is on holiday in Sardinia, was hanging on only to negotiate his payoff. He has a £16million clause in his contract that must be paid in full if he is dismissed, and the only detail left to be finalised late last night was just how much of that money he would receive.

The Spanish coach could walk straight into another job after his dismissal at Anfield, with Inter Milan keen to make him the replacement for treble-winning manager Jose Mourinho.

And Liverpool have already drawn up a short-list of possible replacements for Benitez, with the highly respected Roy Hodgson and Louis Van Gaal topping the candidates, along with Benfica manager Jorge Jesus, and - before he accepted the Italy job - Cesare Prandelli of Fiorentina.

Sammy Lee, the current assistant manager of the Reds, will step in as a caretaker in the short-term, until a replacement is announced, with the club hoping to find a successor in the next few weeks.

Benitez has presided over a disastrous season, losing 19 matches and seeing his side slip to seventh place in the table, which has caused major damage to the club’s precarious finances.

Thursday, June 03, 2010

Kisah BF Paling Selumber n Sempoi..

Haha.. Malam ni aku rasa macam malas lak nak cter sal cinta ni.. Bukan apa, takowt korang bosan jew.. So aku nak selitkan lah sedikit humor dalam love story aku kali ni.. Korang (perempuan) mesti pernah dapat boyfriend yang sempoi n slumber kn?? Citer yang aku nak share dgn korang kali ni adalah kisah sepasang kekasih yang sedang bercinta.. N lelaki dalam citer aku ni merupakan boyfriend paling sempoi n slumber yang korang mesti akan t'gila-gila pas baca story aku ni..

Kisahnyew macam ni.. Pada suatu malam yang indah, si teman lelaki tu pun call ler girlfriend dye yang tengah merajuk..

"Hello sayang...

kenapa sayang tak nak angkat tepon bila abg call handset sayang tadi... janganlah sayang merajuk lelama sangat, betui... abg tersangatlah rindu kat sayang..... walaupun muka abg ni agak macho dan comel.... janganlah sayang jeles kat abg kalau-kalau ada awek lain yang asyik pandang-pandang dan senyum-senyum kat abg masa kita gi dating.... biasa la tuh...

Apa...tak muat...??? kan sayang dah test cincin tu masa kat kedai emas apek tu tadi... apsal la tak muat pulaks.... janganlah sayang risau.... duit cincin yang sayang bayarkan tadi..esok-esok abg bayarla balik kat sayang..... sayang pun sedia maklum....abg bukannya takde duit.. tapi duit tu abg dah belikan graphic card baru kat pc abg.... RAM pun abg dah beli yg baru... tambah lagi sekeping...kasi power sikit.... tu belum masuk nak tukar hard disk baru lagi tuh....

Abg tau sayang marah sebab abg yang selamba katak jer... melompat longkang depan kedai apek tu tadi... tanpa menunggu sayang melintas titi.... bukan abg tak gentleman.. tapi abg cuma memeriksa kalau-kalau ada bahaya di seberang sana.... maafkan abg...tobat.. lain kali abg tak buat lagi.......

Kes masa makan kat kedai mamak tu tadi...sorry la... abg ingatkan nak test jer mee goreng sayang tuh..... soksek..soksek...masa sayang gi toilet.. tak perasan pulak..dah abih... sedaaaaaaappppp....!! tapi kan abg dah ganti ngan roti canai kosong abg?? tak sedap ker roti canai kosong tuhh??? udah ler tu... .janganla merajuk lama lama...

Oh yaa..!! henset kita ni kita tukar dulu la yee... abg pinjam jaap henset sayang... nanti abg tukaq la balik.... sayangkan ader handbag besar..senang nak simpan henset abg yg besar tu... Hehehehe .! . henset sayang kecik...buleh abg simpan dalam kocek abg...

Betuuuul...........! semalam abg dah booked tiket citer Shrek tuh... abg ingat la kan... cashier cineplex tu lupa nak key in dalam komputer dia la... pasal tu la tiket dah abis..... lagi satu....sampin dan songkok ayah sayang yang abg pinjam utk hariraya aritu... kira pinjam terus la yee.... boleh gaks guna masa ari nikah kita esok-esok... bukan abg taknak beli baru... tapi sayang la...benda elok lagi... buat apa nak beli baru kannn... tapi sayang jgn bagitau kat ayah sayang plaks... ayah sayang sure tak pasan punya sebab nanti abg "dye" la sampin tu ngan kaler lain....

Buat masa ni motor abg masih dlm wokshop.. ntah apa ntah pomen tu buat tak siap-siap lagi... jadi Gen2 sayang ni...kira abg pakai dulu la yee utk pergi keje... sayang bukan tak tau... tempat keje abg kan jauh... sayang pergi keje naik LRT pun bolehh........! ...

Lagi satuu.... besok sampai kat opis sayang nanti.....sayang tlg bank-in kan RM300 kat akaun abg ye... bukan apa...Gen2 sayang ni kuat mentekedarah minyakk betuii... motor kapcai abg pun tak camni...

Okeyla sayang...dah cakap lama ni... jgn lupa top up kan prepaid abg nii... esok2 senang abg nak call sayang lagi...

bye bye ..."

Sory lah beb sebab perbualan ni cuma dari pihak lelaki jew coz aku pun tak sanggup nak siarkan kebebelan si perempuan selepas m'dengar setiap feedback dan pujuk rayu dari BF dye yang memang stylo tu..

p/s: Pada perempuan-perempuan d'luar sana, alangkah b'untungnyew anda jika memiliki BF seperti ni.. hahaha

Wednesday, June 02, 2010

Tanda Lelaki Benar-Benar Jatuh Cinta

Bila lelaki benar-benar jatuh cinta dan setia pada kekasihnya dengan ikhlas,perubahan sikapnya amat mengejutkan.. Hati lelaki yang dianggap keras selama ini, tiba-tiba secara semulajadi menjadi selembut kapas apabila sudah jatuh cinta dengan relanya.. Bahkan lelaki yang mabuk cinta sanggup berkorban dan buat apa sahaja untuk kekasihnya.. Sekeras manapun hati lelaki ia akan mengalirkan air mata apabila hatinya dilukai.. Ingat,walaupun lelaki ni sering d'kaitkan dengan punca-punca kenapa sesuatu hubungan itu gagal, tapi ktew tak patut 100% menyalahkan pada lelaki.. Tiada manusia yang tak pernah melakukan kesilapan, nobody's perfect.. Anyway, korang layanlah dulu ciri-ciri yang ada pada seorang lelaki yang benar-benar jatuh cinta..

Diantara tanda-tanda lelaki yang jatuh cinta dengan hebat ialah:

1. Dia bersungguh-sungguh melakukan sesuatu untuk kekasihnya dengan rela bukan kerana terpaksa..

2. Dia sentiasa ingin menghiburkan kekasihnya dan berubah menjadi orang yang kuat bercakap..

3. Dia banyak menasihati kekasihnya kerana dia amat menyayangi kekasihnya..

4. Dia berusaha mengongkong kebebasan kekasihnya kerana perasaan cemburunya yang meluap-luap..

5. Dia sentiasa takut kehilangan kekasihnya..

6. Dia sentiasa mengawasi pergerakan kekasihnya kerana dia sentiasa berasa curiga..

7. Dia tidak suka ada lelaki lain rapat dengan kekasihnya..

8. Dia mudah merasa cemburu dan sensitif apabila kekasihnya tidak menumpukan sepenuh perhatian kepadanya..

9. Adakalanya dia seperti seorang anak kecil yang meminta perhatian kerana dia mahu kekasihnya melayannya lebih dari orang lain..

10. Dia menjadi orang yang paling rajin dan sanggup membantu kekasihnya melakukan apa saja..

11. Dia pandai merajuk hati kerana ingin dipujuk oleh kekasihnya..

12. Dia akan mengelabah apabila kekasihnya berjauhan daripadanya terlalu lama..

13. Dia sentiasa mempastikan keselamatan kekasihnya..

14. Dia mementingkan kekasihnya daripada dirinya sendiri..

15. Dia kerap bertanya adakah kekasihnya mencintainya kerana dia merasa kasihnya lebih kuat daripada kekasihnya..

16. Dia tidak akan melayan perempuan lain yang tidak ada urusan penting dengannya..

17. Dia cuba meluangkan lebih banyak masa dengan kekasihnya walaupun terpaksa menunggu kekasihnya dengan sabar..

18. Dia membanggakan kekasihnya di depan orang lain..

19. Kalau ditinggalkan oleh kekasihnya, ia akan berasa serik dan tidak percaya dengan cinta perempuan lain namun dia sentiasa mengharap kekasihnya kembali kepadanya..

20. Apabila timbul orang ketiga, dia akan hilang akal dan sanggup berbuat apa saja untuk merebut kembali kekasihnya..

21. Dia menganggap kekasihnya sebagai orang yang paling dipercayainya dan sanggup menyerahkan harta walaupun nyawanya sendiri..

22. Dia tidak akan berlaku curang kepada kekasihnya namun jikalau dia berbuat demikian itu bererti hatinya belum 100 peratus mencintai kekasihnya..

23. Bukan semua lelaki sanggup menitiskan airmata hanya untuk seorang perempuan..

Jadi nasihat untuk perempuan, hargailah setiap lelaki yang sanggup lakukan segalanya hanya untuk satu-satunyew perempuan yang dia sayang dan cintai.. Lelaki sanggup melakukan semua itu bekan kerana dia bodoh kerana cinta, tapi sebab dia mula merasakan betapa b'nilainya cinta dalam kehidupannyew.. Jangan disangka lelaki yang pernah melakukan kesilapan dalam perhubungannyew akan terus melakukan kesilapannyew sampai biler-biler.. Lelaki juga seorang manusia biasa, yang mampu berubah dan belajar dari kesilapannyew.. Jadi, cubalah ambil masa untuk berfikir dan berilah peluang seterusnya untuk lelaki m'buktikan bahawa dye benar-benar berubah demi untuk bersama dengan insan yang paling dia sayang dan cinta..

Apa yang aku share ni bukan rekaan semata-mata.. Ianya 100% dari pengalaman yang aku pernah alami hingga kini dan dari pendapat pakar-pakar motivasi tentang cinta sejati dan naluri seorang lelaki.. Sama ada korang nak percaya or x apa yang aku share ni terpulang lah pada diri korang untuk menilainyew..

Inspiration in My Soul

Everyone have their inspiration to be strong to survive through in their live.. Anyone thanks for the 45 inspiration that always give me a motivation when I am down and give me a boost when I am superb... So,I would like to share with all of you what is inspiration that always make me be everything I want in my life..

1. "If you can DREAM, you can DO it"

2. "Your talent is God's gift to you.
What you do with it is your gift back to God"

3. " In three words I can sum up everything
I've learned about life: It goes on. "

4. Let your heart guide you. It whispers, so listen closely.

5. “When one door of happiness closes, another opens: but often we look so long at the closed door that we do not see the one which has been opened for us.”

6. Every man dies. Not every man truly lives.

7. Don't go through life, GROW through life.

8. People are just about as happy as they make up their minds to be.

9. " Shoot for the moon. "
Even if you miss, you'll land among the stars.

10.The future depends on what we do in the present.

11.The most wasted of all days is one without laughter.

12.Obstacles don't have to stop you.
If you run into a wall, don't turn around and give up.
Figure out how to climb it, go through it, or work around it.

13.Fear less, hope more;
Whine less, breathe more;
Talk less, say more;
Hate less, love more;
And all good things are yours.

14." When it is dark enough, you can see the stars."

15.Vision: the art of seeing things invisible.

16.Out of clutter, find Simplicity. From discord, find Harmony.
In the middle of difficulty lies Opportunity.

17.A weed is no more than a flower in disguise.

18.There is no scarcity of opportunity to make a living
at what you love; there’s only a scarcity of resolve to make it happen.

19.The journey of a thousand miles begins with a single step.

20.It is never too late to be what you might have been.

21." The best and most beautiful things in the world "
cannot be seen or even touched.
They must be felt with the heart.

22." Many people will walk in and out of your life, "
but only true friends leave footprints in your heart.
To handle yourself, use your head; to handle others, use your heart.

23.Anger is only one letter short of danger.

24.If someone betrays you once, it is his fault;
if he betrays you twice, it is your fault.

25.Great minds discuss ideas; average minds discuss events;
small minds discuss people.

26.He who loses money, loses much;
he who loses a friend, loses much more; he who loses faith, loses all.

27.Beautiful young people are accidents of nature,
but beautiful old people are works of art.

28.Learn from the mistakes of others and ourself.

29.You can’t live long enough to make them all yourself.
Friends, you and me. . . you brought another friend. . .
and then there were three. . .
we started our group. . .
our circle of friends. . .
and like that circle. . .
there is no beginning or end. . .

30.Yesterday is history.
Tomorrow is a mystery.
Today is a gift.
That is why they call it the present

31.Dance as though no one is watching you.
Love as though you have never been hurt before.
Sing as though no one can hear you.
Live as though heaven is on earth.

32.Happiness is like a butterfly: the more you chase it, the more it will elude you,
but if you turn your attention to other things, it will come and sit softly on your shoulder.

33.Begin each day as if it were on purpose.

34.Our truest life is when we are in dreams awake.

35.Do what you can with what you have where you are.

36.You can complain because roses have thorns,
or you can rejoice because thorns have roses.

37.Be a good listener.
Your ears will never get you in trouble.

38.Begin somewhere.
You cannot build a reputation on what you intend to do.

39.Do not go where the path may lead,
go instead where there is no path and leave a trail.

40.The worst bankrupt in the world is the person who has lost his enthusiasm.

41.People only see what they are prepared to see.

42.Imagination is the highest kite one can fly.

43.The trouble with being in the rat race is that even if you win, you’re still a rat.

44." You may be disappointed if you fail, ". But you are doomed if you don’t try.

45. WE CAN ONLY LEARN TO LOVE BY LOVING.

Friday, May 28, 2010

Ingat lah Wahai Bangsaku

Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya dipijak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya retak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya teriak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya haprak
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya kelas dua
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya hina
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya sengketa
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya derita
Melayu mudah lupa

Dulu bangsanya kerdil
Melayu mudah lupa
Dulu bangsanya terpencil
Melayu mudah lupa
Tiada daulat
Tiada maruah
Tiada bebas

Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Melayu mudah lupa
Sejarah bangsanya yang lena
Tanah lahirnya yang merekah berdarah

Ingatlah
Ingatlah
Ingatlah
Wahai bangsaku
Jangan mudah lupa lagi

Oleh : Tun M

Renung2kan..

Wednesday, May 26, 2010

Realiti Show yang korang kena tengok..

Semalam aku dah b'kongsi dengan korang bout iklan yang patut d'tayangkan d'Malaysia tapi tak de sape pn ambik idea aku ni untuk d'kemukakan kepada Kementerian Penerangan Malaysia.. Ari ni aku nak share dgn korang bout 1 realiti show yang sepatutnya ditayangkan tapi sayang sebab xde publisiti walaupun rancangan ni ada nilai komersial yang tinggi.. Rancangan ni berkisarkan tentang kehidupan seharian dua orang remaja yang bernama Musher dan Yoshiro.. Beb, gua promote show lu ni beb.. Apa2 hal gua nak 30% royalti k.. Haha

Apa2 hal korang layan jelah realiti show dorang ni.. Haha


















Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites