Kongsi Gelap!! Apa Tu??

Aku tak faham kenapa sekarang ini ramai budak sekolah (remaja) terutama budak-budak Melayu terjebak dalam kegiatan kongsi gelap dan kumpulan-kumpulan gangster.

Fixie Phenomenon

A fixed-gear bicycle (or fixed-wheel bicycle, sometimes known in the USA as a fixie) is a bicycle that has no freewheel, meaning it cannot coast means the pedals are always in motion when the bicycle is moving.

Sepatu Nike Untuk Wanita

Kuning menunjukkan simbol Keazaman

Light Painting Photography Art

Light painting is the art of capturing those lines in photos. This is a very stunning and captivating look that you can use to create some gorgeous photographs.

Damn of Public Buses

Important Thing Situation Of Public Buses At Malaysia That I Hate Is :

There was an error in this gadget

Monday, October 31, 2011

Tips untuk orang tak hensem

 
Tips bagi yg merasa sebagai lelaki tak hensem.
  1. Jangan putus asa, tidak semua orang menilai manusia dari fizikalnya, boleh juga dinilai dari rumahnya, keretanya, pangkatnya, atau wang simpanannya ^^
DONT JUDGE THE BOOK BY THE COVER

2. Jangan salahkan diri anda kalau anda tak hensem, salahkanlah orang tua, kerana hensem itu keturunan.. betul tak??
LIKE FATHER LIKE SON

3. Perbaiki kecantikan dalaman anda, itu kalau anda merasa sisi luar anda memang hampeh.
THE BEAUTY IS UNDER THE SKIN

4. Jgn sakit hati kalau dikatakan tak hensem, buat **** jer, ingat film Beauty and The Beast kan?
NO GAIN WITHOUT PAIN

5. Jadilah diri anda sendiri, kalau anda tak hensem, bersyukurlah. Mungkin kalau anda hensem anda akan banyak dosa
JUST BE YOURSELF

6. Kalau orang lain menilai anda tak hensem, jangan ambil hati, penilaian manusia tidak selalu benar (mungkin anda sebenarnya lebih tak hensem lagi huhu)
THE TRUTH IS OUT THERE

7. Yang cakap – tak hensem itu bergantung kepada alam sekitar anda,misalnya anda disini tak hensem tapi di Afrika boleh jadi paling hensem tu bro, so pindah ke sana jer hehehehe
THE RIGHT MAN IN THE WRONG PLACE

8. Cinta tidak memandang hensem atau tak hensem. Tak percaya? Tanyakan perkara ini kepada orang yang tak hensem…
LOVE IS BLIND

Kalau anda membaca tips ini sampai habis, bererti anda memang merasakan anda tak hensem..
Kalau anda sendiri rasa diri anda tak hensem, apalagi orang lain yang melihat anda….
Jangan menganggap kalau anda merasa tak hensem itu anda low profile,
percayalah.. orang lain pun akan setuju dgn pendapat anda
jadi percayalah pada kata hati anda (kalau anda tak hensem)…

P/s :Kalau anda tersinggung dengan artikel ini, ini bererti betul.. anda memang tak hensem.
maaf.. cuma bergurau, hahaha..

Saturday, October 29, 2011

deCzar Official Channel Overview Report

This is deCzar Official Channel overall overview report since it is publish on May 2009.
OMG!!! KONGSI GELAP!!! Ape TU? (Part 1) already view and read almost 5,000 people around the world.

Thanks blogger for the report update.

Friday, October 28, 2011

Kelebihan dilahirkan & dibesarkan sebagai Anak Sulung

Ramai yang menyatakan, dibesarkan sebagai anak sulung amatlah membebankan disebabkan dipaksa menjaga adik-adik (tak termasuk makan pakai serta buang air mereka) serta anak sulung haruslah bertanggungjawab dalam keluarga. Eh, kenapa nak tengok dari sudut pandangan negatif? Mari kita bongkar sedikit kelebihan menjadi anak sulung..

01. Si sulung sebagai ketua dalam organisasi adik beradik.
Anak sulung biasanya adalah ketua dalam organisasi adik beradik memandangkan peluang untuk menjadi ketua organisasi keluarga adalah mustahil. Apa gila nak gulingkan bapa dan emak semata-mata nak memerintah dalam rumah? Dapat memerintah dan menguasai adik-adik sudah mencukupi. Kadangkala, arahan daripada Emak atau Abah dapat disalurkan terus kepada adik-adik..yg tu yg best..hehe.. (dengan amaran bahawa kerja itu akan sempurna - kalau tidak diri sendiri yang akan kena semula)

Contoh : Nak bermain dalam rumah sewaktu Emak dan Abah sedang tidur petang, si Along yang akan mengawal adik-adik dengan jerkahan dan jelingan tajam supaya adik-adik boleh mengawal diri daripada bising dan menjadikan si Along mangsa daripada dimarahi semula.

02. Latihan menjadi seorang pemimpin dan dipimpin secara teratur.
Ya. Menjadi anak sulung, kita telah disiapkan dengan moto sedia untuk memimpin dan dipimpin. Betul. Bukan sekadar untuk dipimpin atau memimpin ketika melintas jalan raya, tetapi juga latihan memimpin anak-anak buah (sebagai contoh : adik yang berderet-deret dibawah kita). Jika telah dipersiapkan daripada kecil, sudah semestinya akan menjadikan anak sulung sebagai penerima perintah dan pemerintah yang baik (bukanlah menyatakan adik beradik lain tidak bagus).

Dan ia juga menjadikan serta melatih adik beradik lain jadi pekerja atau penerima perintah yang baik.

03. Sentiasa persiapan yang terbaik dan hampir sempurna.
Ada sesiapa di dunia ini tidak teruja mendapat anak sulung? Alangkah orang yang mengandung tanpa ikatan yang sah juga mahu menyambut kelahiran anak sulung dengan baik. Jika disebut anak sulung, segalanya pasti yang baru serta disertai dengan perasaan teruja yang merangsang adrenalin. 

Anak sulung lahir - Kecoh sekampung serta jadi bualan seluruh keluarga. Lebih-lebih lagi kalau jadi cucu sulung, memang akan sentiasa mendapat perhatian datuk dan nenek..yes..mmg btol pon...

Anak sulung pandai merangkak, berjalan, bercakap - Habis lima album penuh dengan segala proses tumbesaran anak. Teruja katakan. Habis anak sulung diagah dan dijaga dengan baik. Bukan senang nak nampak anak membesar depan mata kan?

Anak sulung masuk sekolah/universiti - Dari masuk tadika, darjah satu, tingkatan satu, matrikulasi, universiti, segala persiapan adalah ditahap terbaik dan kualiti terjaga. Itulah anak pertama yang masuk sekolah. Ikatkan reben ketat-ketat dirambut, baju bergosok licin, beg sekolah, alat-alat tulis semua bersinar-sinar dalam beg. Mana ada dapat barang terpakai? Semua baru. Harga tak penting, mahal ke murah, yang penting anak diberi layanan baru.

Anak sulung habis belajar/mula kerja - Itulah anak pertama yang dapat masuk universiti. Itulah kali pertama dapat tengok anak hadiri majlis graduasi. Yang pertama sudah membuahkan hasil, supaya dapat jadi contoh pada anak-anak lain dibawah. Ni kadang-kadang adik nak cuit-cuit jubah graduasi pun boleh diajak bertumbuk sebab nak jaga jubah licin masa nak berarak masuk dewan. Ketawa.

Bila anak sulung dah mula kerja, ibubapa tersengih gembira. Sebahagian daripada misi menjadikan anak manusia dah tercapai. Anak hulur duit sedikit pun dah buat hati berbunga-bunga, ingat juga anak dengan jasa mereka walaupun tak pernah meminta.

Anak sulung kahwin - Ni belum pernah dilalui, tapi berdasarkan pengalaman sekeliling, memang kalau anak sulung kahwin, habis tumbang lembu, ayam, kerbau, segala macam. Kali pertama sambut menantu. Dulu tengok ibubapa sendiri yang berhabisan masa kahwin, ni sampai giliran anak sendiri, takkan mahu ketinggalan meraikan. Betul tak ibubapa di luar sana?

04 - Diberikan perhatian yang lebih (sampailah muncul adik baru)
Kebiasaannya begitu. Selagi belum ada adik beradik lain, memanglah ibubapa akan berikan perhatian secara berlebihan pada anak sulung.

Bukan setakat berjalan pegang tangan, dapat buat segala-galanya dalam perhatian. Kalau tidak, takkanlah album gambar anak sulung sampai terkeluar-keluar dari almari sebab penuh sangat kan? Itu tak termasuk kalau ada rakaman video, memang makan hati anak bongsu tengok. Lagi-lagi sekarang semua dah guna kamera digital, apa kau ingat Abah dan Emak rajin nak pergi cetak gambar tu? Tengok dalam komputer sudah.

05. Dapat rasa segala-galanya buat kali pertama - Perasmi.
Dari pakaian, mainan sampailah segala macam benda yang diperturunkan kepada adik beradik lain, anak sulung adalah perasminya. Lagi-lagi kalau anak sulung seorang yang cermat, memang adik-adik makan hati tak dapat beli barang baru disebabkan anak sulung jaga barangnya dengan baik.

Saturday, October 22, 2011

Top Two Barclays Premier League Match Preview (Man Utd vs Man City)

Old Trafford, Manchester
October 23, 2011; 12:30 GMT
***
 In a season of league football, each game is as important as the other, a win gives you all three points whereas a draw just the one. Yet, some games are worth more than the other; clearly Manchester United against Manchester City is one of those. This Sunday the two Manchester clubs renew their rivalry at the Theatre of Dreams when league leaders City visit Champions United. The city of Manchester will come to a grinding halt; the rest of the football-ing world would perhaps stand still for those crucial 90 minutes. In boxing terms this is the equivalent of a big fight night when two giants collide till eventually only one’s left standing. This is the Manchester derby and the hype is real for once.


The match couldn’t be more tantalizingly poised as first takes on second and with pole position up for grabs. Roberto Mancini’s Citizen’s hold a slight edge but count the Red Devils out on your own peril, certainly never at Old Trafford. Form book favours City though, as Mancini’s men have emerged from the shadows of their illustrious neighbours and as things stand look the more menacing of the two outfits.

Ferguson’s United side began in awe-inspiring fashion but gradually began to slide of their pedestal in terms of the quality of football. Nevertheless, United still remain unbeaten and with most of their squad back to full fitness, City will have their task cut out as the Red Devils haven’t lost on their home turf in more than 18 months. All the little battles on and off the field add up to a momentous occasion and to quote one of the great cliché’s of modern life “when an irresistible force meets an immovable object, something’s got to give“.

 

Team News and Tactical Brief

MANCHESTER UNITED

After going through an injury crisis of major proportions, Sir Alex has announced that all the first team players except Ryan Giggs are fit and available for selection including the 23 players that made the trip to Romania in midweek for the Champions league game. This also means that Tom Cleverley, who started the season brilliantly, is also fit and likely to be included in the matchday squad for the first time since suffering a ligament injury at the Reebok Stadium last month. The only player missing for the Red Devils is the old war-horse Ryan Giggs who has a minor hamstring problem.

Sir Alex, for once, came under scrutiny for his team selection at Anfield which showed that he was looking for a point rather than all three. However, with the game being at Old Trafford, expect no such thing from the wily old Scot on Sunday as he will certainly go all out attack with his team selection and tactics.
De Gea will once again return to the starting line-up after being rested for the midweek game as Lindegaard was started in goal in Romania. However, it will not be an easy choice for the manager as far as the back four is concerned. Nemanja Vidic returned to the starting line-up in midweek but looked a touch short on match sharpness and that could be dangerous in this game considering the form of City’s front four. Having said that, the skipper’s presence and experience in big games is a boost for the whole team as he certainly brings a calming influence at the back. Vidic will be partnered by Rio Ferdinand, who was rested for the midweek game. Evra, who has looked on song for the last two games, will start at left back while Smalling is likely to get the nod at right back ahead of Phil Jones and the Brazilian twins.

Michael Carrick is likely to start his first league game this season after producing a sound display in Romania. The Englishman has normally been an automatic choice for the manager in big games for the past few seasons and his experience could once again prove to be vital on Sunday. He is likely to sit in front of the back four breaking City’s fluent passing while Anderson will be playing the role of the playmaker and will be looking to get forward on every opportunity. Nani, who has done well against the bitter rivals in the past, will return after being benched at Anfield while Park, another big game player for Sir Alex, is expected to start ahead of Ashley Young and Antonio Valencia who have both been off colour in recent weeks.
Rooney will also return to the starting eleven in the league but the other choice of striker will be between Chicharito and Welbeck.

Probable Starting Line-up: (4-4-1-1) De Gea; Smalling, Vidic, Ferdinand, Evra; Nani, Carrick, Anderson, Park; Rooney; Welbeck

MANCHESTER CITY

Roberto Mancini, like his counterpart, has all his players fit for the big game at Old Trafford. The only man missing for the Blues is ex-Red Devil Carlos Tevez who has been charged for his misconduct against Bayern Munich. Another former Old Trafford man – Owen Hargreaves is doubtful for the game and will face a late fitness test. However, with all the other players available for selection, the injury-prone midfielder is unlikely to get a chance against his former employers.
With all the players fit, this will be the biggest test for Mancini so far this season and it will be very interesting to see whether he carries on his attacking mentality at Old Trafford or will he revert back to his safety first option and play three defensive midfielders like he did in the last season. The formation will take the shape based on the manager’s decision and can change from 4-2-3-1 to 4-3-2-1 depending on Mancini’s approach.

Having seen the way Mancini has operated this season, it is likely that he goes for a front four from the start and then change it at the latter stages if he feels that his team could get something out of the game. De Jong and Barry are certain to start in the midfield and will be operating in-front of their defense making it a back 6 for the visitors while defending.

Lescott and Kompany will be playing in central defence for the Blues with Micah Richards taking his place at right back. The choice of left back will be an interesting one from Mancini as both Clichy and Kolarov are fit and have been in good form of late. Clichy does provide a more attacking option but has been put to test by Nani in recent seasons while playing for Arsenal. On the other hand, Kolarov is a bit slow in comparison with the Frenchman and can be vulnerable to the pace of United’s forward line. Joe Hart will start in front of goal.
Up-front, Balotelli, who has been in scintillating form, is expected to start ahead of Dzeko. He will be getting ample support from Sergio Aguero, who is also certain to start after returning from injury in midweek and David Silva, who has been the standout player for the league leaders. Nasri, Milner and Barry will battle it out for the remaining spot again depending on the tactics used by the Italian. In all likelihood, the former Arsenal man is going to start while Milner and Barry can come on later in the game if City manage to get ahead. Adam Johnson is also a probable option for the manager as an impact substitute later in the game.

Probable Starting Line-up: (4-2-3-1) Hart; Richards, Kompany, Lescott, Clichy; De Jong, Toure Yaya; Nasri, Silva, Aguero; Balotelli

Key Facts

  1. United are unbeaten in 25 league games at Old Trafford winning the last 19.
  2. Wayne Rooney has scored five goals against City in all competitions.
  3. City have scored 14 away goals in 4 games this season.

 PLAYER TO WATCH OUT FOR

Nani (Manchester United)

 
City’s Nemesis?
The Portuguese has been in good form since the start of the season and is currently second on assists charts in the league. He has also done very well in the past derby games including the Community Shield this season where he scored two goals in the remarkable comeback win by United. Nani is expected to be involved in most of United’s attacks and if he has a good game, City could be facing a major problem.

Prediction

Manchester United 2-1 Manchester City

It will be a cagey game at the start with both teams easing themselves slowly into the game. However, the match will become explosive in the latter stages with United proving to be strong enough at home territory.

Friday, October 21, 2011

Lukisan Hidup deCzar Google Search Engine Most Popular Ranking

Based on Google Search Engine Optimization SEO Web tool, they have found (7) search result in top 100 of Search Engine Result Pagerank.

The most popular search of Lukisan Hidup deCzar from Google search engine is :


1. Kongsi Gelap? Ape Tu!!! (Part 1)
2. Manchester United moved giant step.
3. Complain letter for Bill Gates.
4. Fixie phenomenon.
5. Kesan radiasi panggilan telefon.
6. Gereja terbesar telah dibina di Bukit Jalil.
7. Sepatu nike untuk wanita.

Kindly see the snapsort for full summary from SEO SERP's.


Thursday, October 20, 2011

KONGSI GELAP?? Apa Tu!!! (Part 2)


Yes, after more than 9 month I have publish a story about Triad Society atau lebih dikenali sebagai Kongsi Gelap, entry ini sudah dibaca setiap hari oleh lebih 1,000 pembaca dari seluruh dunia.
(Rojak bahasa aku dah. Takpe,kite semua 1Malaysia,1bahasa dan semuanya serba 1 macam hantaran.)

Lihat sahaja screen shot dibawah, entry tentang kongsi gelap dibaca lebih 5 kali dalam 1 hari dari pembaca yang tidak di ketahui asal usulnya. Kenapa semua orang nampak begitu berminat kisah tentang kongsi gelap? (Nak tambah lagi 1, "1Malaysia, 1Bahasa, 1Bangsa, 1Minat.")


Idea awal untuk menulis tentang Kongsi Gelap ini tercetus setelah lebih 2 minggu ketandusan idea untuk menulis blog. Jadi idea untuk menulis tentang Kongsi Gelap pun hadir tanpa diundang. Kenapa aku nak cerita pasal Kongsi Gelap ini? Aku dah anggap Kongsi Gelap ini dah macam trend remaja zaman sekarang. Jadi aku pun terus menulis tentang cerita ini untuk menarik minat pembaca. Langsung takde niat nak tunjuk kepala ke, nak cari pasal ke or menyinggung perasaan mana-mana pihak.

Selepas menulis tentang kongsi gelap ini, macam-macam komen aku terima dari pembaca-pembaca. Ada yang suka, ada yang tak puas hati, ada yang marah dan macam-macam lagi lah. Ada yang positif dan ada yang negatif. Yela,kita semua warna hati je sama merah, tapi isi hati semua lain-lain. Ini adalah contoh komen yang bernas dari salah seorang pembaca. Saya benar-benar memohon maaf kepada peng'komen' dibawah jika apa yang saya tulis lebih 70% adalah tidak benar. Saya tao niat saudara hanya untuk menegakkan kebenaran. Terima kasih dan minta tunjuk ajar yaa saudara. Dan saya ingin memohon maaf jika ada lagi mana-mana pihak yang tidak berpuas hati.


Apa pun komen dari pembaca, aku akan terus menulis dan menulis. Aku akan terus menulis tentang Kongsi Gelap dan mungkin akan menerbitkan satu label hanya untuk Kongsi Gelap. Niat bukan untuk memburukkan atau menarik minat pembaca untuk menyertai geng-geng kongsi gelap. Aku cuma nak berkongsi cerita dan sedikit info sahaja tentang kongsi gelap. Diharap entry aku tentang kongsi gelap selepas ini akan diterima pembaca. Sebelum menulis lebih banyak entry tentang kongsi gelap, aku ingin menyusun sepuluh jari memohon maaf sekiranya ada yang tidak suka, ada pihak yang terasa atau jika ada yang tidak setuju tentang idea aku untuk menulis artikel tentang kongsi ini. Aku hanya menulis apa yang aku tau, mohon maaf jika ada yang di tulis mungkin fakta yang tidak benar atau ada mana-mana pihak yang tersinggung dan membantah penulisan aku tentang topik ini.

Sebarang komen atau jika ada yang tidak bersetuju, boleh lah suarakan hak anda di comment box di bawah.
Manusia yang cemerlang bermulanya dari akal, hatinya yang tenang dan jiwanya yang mantap.
Renung-renungkan dan selamat beramal.

Wednesday, October 19, 2011

Light Painting Photography Art.



Today I found the best tutorial I’ve seen on this type of photography. If you are unfamiliar with light painting, I’ll describe it like this:  
 - Light painting photography is a technique in photography that involves long exposures and the movement of light, using glowsticks, sparklers, flashlights or other light sources. Light painting photography is a relatively new technique and came to popularity. In this photography inspiration roundup.

Can you imagine what I’m talking about? Have you ever written your name in the air with a sparkler? It is interesting how clearly we can see that at night.

Light painting is the art of capturing those lines in photos. This is a very stunning and captivating look that you can use to create some gorgeous photographs.

RGB UFOs by Jeffrey Sullivan

Light Painting Photography

Love At First Light by flatworldsedge

Light Painting Photography

Light Painting Daddy by Gessman

Light Painting Photography

Swansong of a 350D by Ian Hobson

Light Painting Photography

Running & Swinging with Fire by alexkess

Light Painting Photography

LAPP-PRO Light Painting Photography 1

Light Painting Photography

LAPP-PRO Light Painting Photography 2

Light Painting Photography

LAPP-PRO Light Painting Photography 3

Light Painting Photography

LAPP-PRO Light Painting Photography 4

Light Painting Photography

LAPP-PRO Light Painting Photography 5

Light Painting Photography

One by The Outdoor Illum

Light Painting Photography

Bright Inflorescences 2 by Garu-Garu

Light Painting Photography

Antiparticle by tcb

Light Painting Photography

Race of the Ribbons by Pikebubbles

Light Painting Photography

Still Got the Blues by jannepaint

Light Painting Photography

I’m the spirit of your dirty dishes by Math

Light Painting Photography

Reflected by Ben Matthews

Light Painting Photography

Electric Guitar by Rogers1

Light Painting Photography

Deadly Angel by Tom Patson

Light Painting Photography

Light It Up by Bart T

Light Painting Photography

Chicken by Chernega

Light Painting Photography

Angry by Oh Hector

Light Painting Photography

Thermodynamic Engineering by Dennis Calvert

Light Painting Photography

Light Painting by Rafoto

Light Painting Photography

The Light Painter’s Dance by Fort Photo

Light Painting Photography

Tuesday, October 18, 2011

Selangor VS Terengganu


Malam ini bermulanya separuh akhir pertama Piala Malaysia ,dimana pastinya debaran kini dirasai oleh pasukan yang layak ke peringkat separuh akhir iaitu Selangor vs terengganu 18 oct 2011  Sudah tentu kedua-dua pasukan akan mencongak strategi terbaik untuk mengharungi pusingan pertama bagi membawa bekalan selesa untuk perlawanan timbal balik pada 22 oktober ini. Selepas dua kejuaraan liga Malaysia musim ini menjadi milik pasukan pantai timur, Terengganu kini dalam misi memburu kejuaraan kedua bermula dengan perlawanan separuh akhir pertama menentang Selangor malam  ini. jadual perlawanan  Selangor vs terengganu adalah pada pukul 8.45 malam ini di Stadium Shah Alam, Selangor.

Terengganu berjaya  menyingkirkan juara bertahan Kelantan dalam saingan suku akhir minggu lalu, Terengganu kini mempunyai motivasi tinggi menjelang perlawanan menentang selangor di Stadium Shah Alam. Jurulatihnya, Irfan Bakti bakal melakukan satu lagi kejutan di Shah Alam dan memastikan mereka membawa bekalan selesa ke separuh akhir kedua di Kuala Terengganu nanti.Sandaran pastinya kepada tiga penyerang sensasi Ashaari Samsudin, Abdul Hadi Yahya dan Abdul Manaf Mamat untuk mengegar gawang Selangor.

Bagi Selangor pula, kecederaan lutut yang dialami kaptennya, Amri Yahyah pada perlawanan suku akhir kedua Jumaat lalu menjadi kebimbingan P. Maniam yang terpaksa mengatur semula percaturan pasukanya jika Amri gagal kembali cergas sepenuhnya.Irfan Bakti sudah pun memulakan ‘perang psikologi’ dengan mengatakan betapa Selangor barisan harus digeruni. Jurulatih kepada skuad yang menjuarai Piala FA itu melihat saingan di Stadium Shah Alam pasti akan memberi kelebihan kepada tuan rumah pimpinan P Maniam dan akur mereka harus memberi fokus 100 peratus ketika lawan ghairah mencari modal selesa.

Boleh dikatakan Irfan bakti berkemungkinan mengunakan strategi menyerang balas ketika Selangor ghairah menyerang dihadapan penyokong sendiri.Sudah pasti Terengganu perlu mengelakkan memberikan Selangor sepakan percuma dari tempat bahaya oleh syafiq Rahim seperti yang berlaku pada saingan suku akhir menentang Perak tempoh hri yang membuatkan Perak menggigit jari dengan 3 sepakan percuma dari Safiq rahim menerjah gawang Perak.Ini pasti menjadi ujian getir buat Terengganu.

Barisan Red Giants yang beberapa minggu lalu di ambang penyingkiran dalam peringkat kumpulan, kini menghidupkan misi merangkul kejuaraan ke-33 Piala Malaysia.  Apa yang pasti, saingan separuh akhir pertama di Stadium Shah Alam menjadikan satu pertembungan yang cukup hebat. Untuk rekod,  Selangor dan Terengganu pernah bertemu dalam separuh akhir Piala Malaysia pada tahun 2007 dengan kemenangan berpihak kepada Selangor. Terengganu pula pastinya mengharapkan tuah menyebelahi mereka kali ini selepas tewas dalam tiga penampilan terakhir mereka di separuh akhir.

Sama-sama kita tontoni  Selangor vs terengganu piala Malaysia 18 oktober  2011 malam ini….pastinya mendebarkan.

Viva Selangor!!! Viva The Red Giant!!!!

p/s: Saksikan  Siaran langsung Separuh Akhir piala malaysia 2011 Selangor vs terengganu 18 oktober  2011 di tv1 8.45 malam di  Stadium  Shah Alam.

Tuesday, October 04, 2011

Gereja terbesar telah dibina di bukit jalil???

Gereja yg akan menjadi gereja terbesar di asia ini diberi nama CCC atau Calvary Convention Centre akan siap dibina bersebelahan Bukit Jalil Golf & Country Club berhadapan Anjung Hijau Kondominium.

Kos untuk membina gereja ini ialah RM100 juta tidak termasuk kos tanah RM35 juta.gereja 6 tingkat dan tercanggih di dunia ini dalam proses untuk menyiapkanyer sekarang.untuk maklumat lanjut ttg gereja ini rujuk laman web gereja ini http://www.calvary.org.my/CCC/ccc_intro.html dan http://www.calvary.org.my/

Dengan kapasiti auditoriumnya yang mampu memuatkan 5 ribu orang pada satu-satu masa, maka kawasan sempit ini dijangka akan mengalami kesesakan teruk apabila ia siap nanti.









  beginilah rupa gereja itu apabila siap dibina

mengejutkan juga..gereja ini mempunyai unsur2 freemason

Jangan terkejut jika setelah selesai pembikinanya nanti, gereja ini akan diisi oleh anak-anak Melayu yang bukan beragama Islam.

Dikhuatiri juga akan lebih ramai lagi remaja Melayu yang beragama Islam yang akan murtad.

Lihatlah saja kepada misi-misinya:


The Mission Statement of the Calvary Convention Centre is:
* To be an inspiration and to benefit all in Malaysia and beyond
* To be a dynamic and positive influence in our society
* To care and to share with those who are without hope
* To equip and train those who desire to serve and help others
* To declare God’s love and His faithfulness to mankind

Persoalannya, perlu ke di negara kita ini dibina sebuah gereja yang sebegitu besar?. Adakah pihak berkenaan mahu mencabar kedudukan Islam di negara ini?. Adakah mereka tidak berpuas hati melihat Masjid Jamek Seri Petaling yang sangat besar?. Namun, keluasan tapak masjid berkenaan tidak sebesar gereja ini.



psstt : menurut maklumat yg aku dapat..gereja ini telah lame dibina..sejak tahun 2008..apekah kesudahan gereja ini..??????????????

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites